otrdiena, 2011. gada 10. maijs

Uno Møller - "How To Lead You Home" (video), "Creature Days", "Songs From My Beautiful Colourball" (pilns albums, audio, bezmaksas lejupielāde)

Norvēģis Uno Mollers ir viens no daudzajiem dziedātājiem - komponistiem, kas cenšas iekarot atzinību un popularitāti šajā tik pārsātinātajā mūzikas nišā. Plaša un izsmeļoša informācija par Mollera bērnības gaitām un ceļu līdz mūzikai nav pieejama - viņš, acīmredzot, ir kautrīgs. Bet ne tik kautrīgs, lai savā "Twitter" profilā atklātu, ka viņam viena acs ir zaļa, bet otra oranža. Turpat 1.maijā viņš nospraudis nākošās nedēļas veicamo uzdevumu - beidzot iemācīties spēlēt ģitāru... Vot komponists! :)

Laikam jau Mollers vairāk ir tāds jokupēteris. Jo ģitāru viņš spēlē teicami. Jo kā gan citādi kāds būtu viņu laidis ierakstu studijā, lai taptu desmit dziesmas, kuras 2010.gada jūlijā pasaule iepazina Mollera debijas platē "Songs From My Beautiful Colourball". Džeks Džonsons, Netaniels Reitlifs, Endrjū Rips - ja patīk kāds no šiem dziedātājiem - komponistiem, arī Mollers ies pie dūšas. Reiz iedevu draugam mašīnā paklausīties Džeka Džonsona plati - kad plate jau trīs reizes bija nospēlējusies no sākuma līdz galam, draugs man atzina, ka principā neko garlaicīgāku viņš nav klausījies. Tomēr arī atzina, ka kaut kāds spēks viņam nav ļāvis plati izslēgt, un tas neesot bijis slinkums. Un tā mēs secinājām, ka kaut kas šajos vienkāršajos dziedājumos, kurus pārsvarā pavada tikai ģitāra, tomēr ir.

Taču Uno Mollers nav tikai ģitāras pavadībā dziedošs komponists, viņš izpaužas arī norvēģu grupā "Team Me", gan uzdziedot, gan spēlējot perkusijas un stīgu instrumentus. Pavisam nesen Mollers ar savu grupu atgriezās no koncerttūres pa Apvienoto Karalisti, kurā spēlēja kopā ar grupām "British Sea Power" un "The Wombats".

Pirms pāris mēnešiem, 7.martā, Mollers laida klajā divas jaunas dziesmas - "Creature Days" un "Spin Around the Underground", ko noklausīties un lejupielādēt iespējams zem video dziesmai "How To Lead You Home" no debijas plates, kuru visā pilnībā iespējams noklausīties visam šim pašā galā.

Uno Møller - How To Lead You Home from Uno Møller on Vimeo.






Papildus resursi:
http://www.myspace.com/unomoller
http://www.facebook.com/UnoMoller?sk=info

Foto raksta ievadā no Uno Mollera profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: