otrdiena, 2011. gada 31. maijs

"Summer Heart" - "Never Let Me Go" (pilns albums, audio)

Visu gadu viena vienīga vasara! Visu gadu spīd saule un kokos čivina putniņi! Šie nav kāda mikrorajona narkomānu sapulces transparentu uzraksti. Šīs ir sajūtas, kuras mūzikā ielikusi grupa "Summer Heart", dvēseli gluži kā baterijas uzlādējot ar spožo vasara sauli, lai ar to varētu pārdzīvot pelēko rudeni un tumšo ziemu.

"Summer Heart" ir grupa no Zviedrijas. Nav brīnums, ka tieši no šīs valsts, jo tur pat maija beigās laiks nereti pamanās būt līdzīgs drēgnam rudenim. Gluži tāpat kā pie mums. Tāpēc grupa no Zviedrjias trešās lielākās pilsētas Malmo sevi ne tikai vasarīgi nosaukusi, bet arī spēlē atbilstoši - zviedru mūzikas portāls "Swedesplease" viņu dziesmu harmonijas pielīdzinājis saulainajai grupas "Beach Boys" dziesmu stilistikai. Bet nu, "Beach Boys" faniem onkoļiem virs sešdesmit puķainās peldbiksēs līdz ceļiem un salmu cepurēm galvā klausīties "Summer Heart", lai atcerētos laikus, kad vēders bija mazāks un mugura ne tik spalvaina, nevajadzētu. "Summer Heart" ir cita paaudze.

Maijā grupa laida klajā savu pirmo singlplati "Never Let Me Go" ar septiņām, tā sauktā "vintage synths" jeb veclaicīgās sintimūzikas stilā ieturētām dziesmām. Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais, tāpēc arī mūsdienās ir populārs viss, kam var pielikt klāt birku "vintage". Un arī "Summer Heart" ir moderni. To var ievērtēt, noklausoties viņu plati "Never Let Me Go" zem šī raksta.



Papildus resursi:
http://summerheart.bandcamp.com/
http://soundcloud.com/summer-heart

Foto raksta ievadā no kickkicksnare.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: