trešdiena, 2011. gada 4. maijs

"OMFS!" - "Always" (video), "Fara", "SKAKA" (pilni albumi, audio)

Interesanti, bet Fredriks Johansons no Zviedrijas savā dziesmā "Spring" apgalvo, ka "šī vieta ir auksta kā ellē". Valdošais uzskats par elles klimatiskajiem apstākļiem gan parasti ir cits. Bet māksla izteikties dzejā reizēm ir tik neprognozējama un tajā ir tik maz loģikas, ka, domājams, tikai retajam radās kāds jautājums. Un Johansons ir mākslinieks. Kopā ar vēl četriem biedriem viņi saucas grupa "OMFS!", un viņi nāk no vēsās Zviedrijas.

Šis "indiepop/rock" kvintets darbojas Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā. Trīs gadu laikā tas izdevis jau trīs studijas plates, jaunāko no kurām pavisam nesen - 20.aprīlī. Tās nosaukums ir "Fara", un tas ir astoņu brīnišķīgu noskaņu dziesmu albums (no dziesmas "Praerie" vispār noiet ūdeņi!). Paši "OMFS!" dalībnieki īpaši izceļ dziesmu "Huvudet i sanden", kas ir Zviedrijā populāras elektroniskās mūzikas grupas "Familjen" hīta akustiskā versija.

"Ar albumu "Fara" grupa "OMFS!" paiet solīti prom no stadionu roka skatuvēm, kurās mūs uznesa otrā plate "SKAKA"," elektroniskajā vēstulē man stāsta grupas līderis Johansons. ""Fara" klausītājus ievedīs mierīgākā, taču emocionāli smagākā skanējumā. (..) Šīs dziesmas tik pat labi varētu būt kā krusa no putekļainu prēriju līdzenumiem." Pat šeit Johansonam pa visām vīlītēm lien ārā dzejnieks.

Grupa "OMFS!" nav pie mums zināma, kaut tās debijas plate "Hemma" iznāca jau 2009.gada jūnijā, bet mūs no Zviedrijas šķir nieka simti kilometru. Tāpēc, domājams, nebūtu slikti labot šo situāciju, iepazīstoties ar grupas daiļradi vairāk. Iesākumam lai būtu video dziesmai "Always" no plates "SKAKA", tad aktuālākais albums "Fara" visā pilnībā ("Bandcamp" sistēmā to iespējams lejupielādēt bez maksas) un, visbeidzot, salīdzinājumam arī plate "SKAKA" pilnā apjomā. Mēs taču turpmāk būsim šiem zviedriem draugi, vai ne?








Papildus resursi:
http://www.omfsmusic.com/
http://www.myspace.com/omfsmusic
http://www.facebook.com/pages/OMFS-/180987008589693?sk=info
http://www.omfs.bandcamp.com

Foto raksta ievadā no grupas "OMFS!" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: