svētdiena, 2011. gada 8. maijs

"Ivan & Alyosha" - "Fathers Be Kind", "The Verse, The Chorus" (pilni albumi, audio, bezmaksas lejupielāde)

Krievu rakstnieka Fjodora Dostojevska romāns "Brāļi Karamazovi" pirmo reizi tika publicēts 1880.gadā. Tā galvenie varoņi Ivans un Aļoša savas pēdas turpina atstāt arī pēc vairāk kā simts gadiem, arī 21.gadsimtā iedvesmojot cilvēkus tiktāl, ka viņu vārdā tiek nosauktas pat grupas. Tims Vilsons un Raiens Kerberijs no Sietlas (ASV) bija sajūsmā no ainas romānā, kurā Ivans un Aļoša diskutē par Dieva esamību. Tieši tajā brīdī bija vajadzīgs nosaukums viņu jaunajam projektam, un tā tapa "Ivan & Alyosha".

Viss sākās 2007.gadā, kad Vilsons un Kerberijs sāka duetā muzicēt, bet vēlāk viņiem pievienojās arī Vilsona brālis Pīts un Tims Kims. Folkpops, "indie", roks - šie mūzikas žanri tiek minēti pie "Ivan & Alyosha" spēlēšanas stila. Roka, jāatzīst, tur pamaz, bet kārtīgs folkpops gan. 2009.gadā grupa spēra lielu soli pretī savai atpazīstamībai un veiksmei, izdodot debijas singlplati "The Verse, the Chorus". Šis albums, un līdz ar to arī pati grupa, guva vērā ņemamus panākumus filmu un mūzikas festivālā "South by Southwest", kas katru pavasari notiek Teksasas štata galvaspilsētā Ostinā. Pēc šī pasākuma "Ivan & Alyosha" bija nolikti jau pavisam citā plauktiņā - krietni augstākā. Aktīvā koncertēšana to tikai pierāda - publika viņus mīl.

Šajā 2011.gadā grupa savus cienītājus iepriecinājusi divkārt. Pirmkārt, 1.februarī laižot klājā savu otro singlplati "Fathers Be Kind", un, otrkārt, ļaujot šo plati ikvienam lejupielādēt bez maksas. Iespējams, šīs plates piecas dziesmas mainīs kāda dzīvi. Jo šis kāds būs uzzinājis par tādu grupu "Ivan & Alyosha" un sapratis, ka šī manta ir laba. Turpinājumā grupas aktuālākā plate "Fathers Be Kind" ("I Was Born To Love Her" ir šī īstā manta!), ko iespējams arī lejupielādēt, bet pēc tam ari Ivana un Aļošas debijas plate "The Verse, The Chorus". Ievērtē, ir labs!




Papidus resursi:
http://ivanandalyosha.com/about
http://www.myspace.com/ivanandalyosha

Foto raksta ievadā no grupas "Ivan & Alyosha" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: