ceturtdiena, 2011. gada 5. maijs

"Dad Rocks!" - "Nothing Keeps Up" (video), "Digital Age" (pilns albums, audio, bezmaksas lejupielāde)

Vienkāršs, sirsnīgs vīrs ar bārdu un ūsām. Tāds ir pirmais priekšstats, ieraugot īslandieti ar uzvārdu Albertsons, bet vārdus gan nemēģināšu latviskot - Snævar Njáll. Izrādās, pirmais iespaids nav maldīgs. Albertsons tiešām esot sirsnīgs un vienkāršs cilvēks, kas iedvesmu savai mūzikai un dziesmu vārdiem smeļas nevis no kā cēla un nezināma, bet tā, kas ir viņam apkārt. Un, galvenokārt, no savas ģimenes. Visvairāk no savas mazās meitiņas, kuras iedvesmots, savu solo projektu arī nodēvējis par "Dad Rocks!".

Vispār Albertsons mūzikā nav pirmo reizi ar pīpi uz jumta. Viņš joprojām ir dāņu grupas "Mimas" dalībnieks, kurā spēlē gan ģitāru, gan trompeti, gan arī dzied. "Digital Age" ir Albertsona debijas singlplate kā solo māksliniekam. Tajā ir sešas dziesmas, kurām mūziķis ietekmējies no attiecībām sev visapkārt. "Seši miljardi cilvēki uz Zemes maina ekosistēmu un apģērbu, un nekas nepaliks" ("Nothing Keeps Up"), "Bērni šodien ir nenobrieduši un lielā mērā paļaujas un interneta rīkiem, tādiem kā "Wikipedia", viņi nepērk grāmatas, viņiem nekas nerūp" ("Kids"). Šie nav saukļi no prezidentu kandidātu aģitācijas runām. Šie ir citāti no Albertsona dziesmu tekstiem. Tajos neatrast nedz rozā ponijus, nedz princeses un cūkuģīmjus. Tikai to, kas Albertsonam sakrājies uz sirds. "Tēmas var būt dažādas - par lielām vai mazām lietām. Un dažreiz jau gandrīz cinisms mijas ar gluži naivumu," tā par savu liriku "Facebook" profilā raksta, visticamāk, jau pats Albertsons.

Kas tālāk? Nezinu. Meita augs un droši vien būs dziesmas par pusaudžu problēmām, droši vien joprojām aktuāls būs globālās sasilšanas jautājums. Varbūt tieši Albertsons kādā no savām dziesmām viesīs skaidrību, ir vai nav pie šīs sasilšanas vainojami pārāk bieži purkšķošie leduslāči, kā tika apgalvots vienā populārzinātniskā raidījumā? Domājams, bez dziesmu tēmām Albertsons nepaliks. Un, cerams, viņš tās atrādīs arī mums. Šobrīd varam apskatīt viņa debijas plates dziesmas "Nothing Keeps Up" video, kā arī noklausīties visu singlplati "Digital Age", no kuras "Bandcamp" sistēmā divas dziesmas iespējams arī bez maksas lejupielādēt.





Papildus resursi:
http://www.facebook.com/pages/Dad-Rocks/323716390096?sk=info
http://www.myspace.com/dadrocksmusic

Foto raksta ievadā no http://5acts.blogspot.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: