sestdiena, 2011. gada 7. maijs

"The Vaccines" - "Wreckin' Bar (Ra Ra Ra)", "Post Break-Up Sex", "If You Wanna" (video)

Vakcīnas ierasti injicē, lai stiprinātu imunitāti pret kādu kaiti. Parasti tas ir ne īpaši sāpīgi, bet dažreiz pret vakcīnām rodas alerģijas - paaugstinās temperatūra, ir caureja un plūst sviedri. Man parasti šādi simptomi rodas, kad lasu dziesmu vārdus vai nosaukumus, kuros ir, piemēram, "Ša-la-la" vai "Pa-ra-ra", vai, kā šajā gadījumā "Ra-ra-ra". Un šis gadījums ir jaunie britu rokeri "The Vaccines".

Šī muzikālā apvienība savā slavas zenītā uzkāpusi tiešām iespaidīgā ātrumā. Pirms gada tāda grupa "The Vaccines" vēl vispār neeksistēja; tās četri dalībnieki - Džastins Jongs, Ērni Hjovars, Fredijs Kovans un Pīts Robertsons - grupu izveidoja tikai 2010.gada jūnijā. Tālākā grupas karjera virzījusies aptuveni tā: ierakstīts pirmais demo ieraksts dziesmai "If You Wanna", nospēlēts pirmais koncerts Anglijas pilsētā Leičesterā un tad jau pirmā tūre pa Apvienoto Karalisti, un ir tikai 2010.gada novembris - pat vēl ne pusgads no grupas dibināšanas!

"Fantastiska, uzmundrinoša un aizraujoša," tā "The Vaccines" uzstāšanos aprakstīja mūzikas žurnāls "Clash". Un tas bija īstais brīdis, lai pasaule sagaidītu savu jauno "Tra-la-la" dziesmu - 2010.gada 29.novembrī radiostacijas sāka spēlēt "The Vaccines" gaidāmā debijas albuma pirmo singlu "Wreckin' Bar (Ra Ra Ra)". Tikai minūti un divdesmit četras sekundes garo dziesmu singlu pircēji uzņēma neviennozīmīgi - Apvienotās Karalistes singlu topā tas spēja pakāpties tikai līdz 157. vietai...



Tomēr ar to "The Vaccines" straujais lidojums popularitātes debesīs tikai sākās - viņi tika aicināti uzstāties dažādos TV un radio šovos, kā arī iekļuva raidsabiedrības BBC jauno mūziķu konkursa "Sound of 2011" labāko pieciniekā (palika trešie). Savukārt mūzikas televīzija "MTV" viņus iekļāva labāko 2011.gada grupu nominantu sarakstā. Tam visam bija loģisks gals - debijas plate. "What Did You Expect From The Vaccines?" nāca klajā šā gada 14.martā. Publika viņus bija iemīlējusi - albums pirmajā iznākšanas nedēļā iekļuva Apvienotās Karalistes pārdotāko albumu topa piecniekā.

Tagad albums ir izdots un priekšā ir gara festivālu vasara, kurā "The Vaccines" ņems aktīvu dalību, uzstājoties arī Glastonberijas festivālā. Iespējams, šis ir veiksmes stāsts. Varbūt tajā ir daudz sakritību un nejaušību, varbūt vienkārši zvaigznes bija izkārtojušās pareizā secībā? Bet varbūt tas ir talants iepatikties pat tik ļoti cimperlīgajai britu publikai? Droši vien no visa pa drusciņai. Lai katrs ievērtē pats. "Post Break-Up Sex" un "If You Wanna" videoversijas to palīdzēs.





Papildus resursi:
http://www.thevaccines.co.uk/gb/home/
http://www.myspace.com/thevaccines
http://www.facebook.com/thevaccines?sk=info

Foto raksta ievadā no www.grandcrew.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: