ceturtdiena, 2011. gada 19. maijs

"Khancoban" - "Until It Takes You Over", "Limbs May Fall" (pilns albums, audio)

Kānkobana ir neliela pilsētiņa Austrālijas austrumu daļā. Bet valsts otrajā lielākajā pilsētā Melburnā ir tāds vokāli instrumentāls ansamblis ar nosaukumu "Khancoban". "Patiesi unikāli. Lai izpaustu idejas un emocijas, viņi uzskata, ka nepieciešams radīt jaunas [mūzikas] formas. Mēs esam lepni, ka mūsu katalogā ir šādas grupas," par "Khancoban" daiļradi saka grupas ierakstu izdevniecības "Half A Cow Records" menedžeris Niks Daltons.

"Khancoban" spēlē folkmūziku, kas sajaukta ar dažādām ietekmēm un atsvaidzināta ar pavisam oriģinālu skanējumu, ierakstos izmantojot tādus instrumentus kā bandžo un tērauda loksni, kuras odam līdzīgo džinkstošo skaņu var ievērtēt vairākās dziesmās. Viss ir pa vienkāršo - kas skan, uz tā arī spēlē. Tā teikt, tuvāk pie dabas un senču tradīcijām. Un tieši tāpēc "Khancoban" 2008.gadā iznākusī plate "Limbs May Fall" ir baudāma, sagatavojoties miera un harmonijas devas uzņemšanai. Precīzai informācijai - 2006.gadā grupai iznāca "mini" albums, kā viņi to paši nodēvējuši. Tas arī tad skaitās "Khancoban" īstā debija.

Grupa, mainot sastāvu, pastāv jau no 2004.gada, nemainoties tās kodolam - vokālistam un ģitāristam Andre Hūkem un bundziniecei Džemīmai Hūkei. Kas viņi ir - brālis un māsa, vīrs un sieva - to rakstos nemin. Bet, lai arī kas viņi būtu, mūzika, ko viņi rada, vienaldzīgu neatstāj. Par savām ietekmēm viņi min grupas "Wilco", "The Clientele" and "Calexico", bet, ja ar kādu jāsalīdzina paši "Khancoban", pirmais, kas iešaujas prātā, ir "Fleet Foxes". Un tiem, kam "fokšu" mūzika iet pie sirds, droši var ķerties klāt arī austrāliešu dabasbērniem.

Pavisam drīz, šā gada augustā (dažos avotos - jūlijā, katrā ziņā - vasarā) klajā nāks "Khancoban" trešais studijas albums "Arches Over The Sun", no kura jau šobrīd zem šī raksta iespējams noklausīties dziesmu "Until It Takes You Over". Pēc tam albums "Limbs May Fall" visā pilnībā.





Papildus resursi:
http://www.khancoban.net/
http://www.facebook.com/pages/Khancoban/17852571886?sk=info
http://khancoban.bandcamp.com/

Foto raksta ievadā no www.khancoban.net.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: