otrdiena, 2011. gada 17. maijs

"Rubik" - "World Around You" (video), "Solar" (pilns albums, audio)

Domājams, ar lielām ovācijām, padzirdot tās nosaukumu, šī grupa tiktu uzņemta 9.maija svinībās pie Uzvaras pieminekļa. Bet, tai sākot spēlēt, Mielava žāvu dziesmu iemidzināta Uzvaras dienas svinību publika apmulstu, iespējams, kāda daļa kristu panikā, jo domātu, ka atkal jāiet partizānos. Jo šis Rubiks nav tas Rubiks, kurš manifestācijās skaisti runā mikrofonā, bet pavisam cits. Somu grupa "Rubik" ir četru jaunekļu kolektīvs, kuru mūzika, domājams, uzrunā krietni jaunāku auditoriju.

Arturi, Sampsa, Jussi un Samuli ir šie četri, kas, apvienojušies kolektīvā "Rubik", jau no 2005.gada aktīvi izdod plates un koncertē. Viņu pirmā singlplate "People Go Missing" (2005) bija atskaites punkts, varētu pat teikt, palēciena punkts mūzikas zvaigznēm, kas spīdēs ne tikai virs savas dzimtās Somijas debesīm. Šveice, Parīze - tās ir tikai dažas pieturas grupas pagājušas vasaras koncerttūrē. Jau pēc pāris nedēļām puiši dosies uz Spāniju, kur būs "Primavera Sound" festivāla viesi.

"Alternatīvā "indie" poproka" grupa "Rubik", kā viņi paši definē savu spēlēšanas stilu, tiešām ir plaša profila speciālisti. Viņu dziesmām ir izteikti bagātīgs instrumentālais skanējums, ģitārmūziku papildinot ar tādiem instrumentiem kā, piemēram, trombonu un klarneti. Grupai patīk pieaicināt ierakstos viesmuzikantus, tāpēc patiesībā katra dziesma ir atsevišķa stāsta vērta.

Šā gada 21.martā "Rubik" laida klajā savu jauno studijas plati "Solar". Lūk, tā nu vienreiz ir manta! Desmit dziesmās iespējams iztēlē gan "paskatīties saulei acīs", gan "sacelt vētru ūdens glāzē", bet tam visam pāri ir muzikāls piedzīvojums, kuru gribās atkārtot vēl un vēl, un kurš neapnīk. Viena ķecerīga doma, klausoties plati, gan ienāca prātā. Sen, sen atpakaļ, astoņdesmitajos komponists Zigmars Liepiņš sarakstīja kolosālu dziesmu "Zibsnī zvaigznes aiz Daugavas", ko izpildīja Mirdza Zīvere. Klausoties grupas "Rubik" dziesmu "Crisis Meeting At The Lyceum" jau sabijos - domāju, Liepiņa dziesma citā apdarē iedziedāta anglisi...



Un tagad noklausāmies dziesmu Nr.4 "Crisis Meeting At The Lyceum"! :)

RUBIK by Fullsteam

Nu re, arī gandrīz visa plate "Solar" tagad ir noklausāma, tik vēl video dziesmai "World Around You", un tad jau skaidrība par to, kas īsti ir grupa "Rubik" katram būs radusies.

Rubik - World Around You (official video) from Fullsteam Records on Vimeo.


Papildus resursi:
http://rubikband.net/
http://www.myspace.com/rubikband
http://www.facebook.com/rubikband?sk=info

Foto raksta ievadā no www.fullsteamrecords.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: