piektdiena, 2011. gada 6. maijs

"Sun Wizard" - "World's Got A Handle" (video), "Positively 4th Avenue" (pilns albums, audio)

Šī bija jūsu mīļākā grupa laikā, kad mācījāties vidusskolā, kad pasaule šķita nedaudz lielāka un viss, kam pieskārāties, bija nedaudz spožāks. Jūs zinājāt visu dziesmu vārdus, jūs pirkāt visus šīs grupas albumus un skrējāt uz ierakstu veikalu, tiklīdz radio parādījās jauns grupas singls. Viņi bija to bezgalīgo vasaru neatņemama sastāvdaļa, kas iekrāsoja jūsu toreizējo pusaudžu vecuma drudzi ar naivu cerību, ka viss, kas reiz notiks, notiks uz labu.

Droši vien katram ir sava "šī" grupa, kas atbilst augstākminētajam aprakstam. Tomēr šis apraksts nāk no kanādiešu apvienības "Sun Wizard" informācijas sociālajos tīklos. Viņi ir kā "atbalss no vidusskolas izlaiduma balles vakara", kā labs fons brīžiem, kad ne bez smiekliem apskatām savas vidusskolas laika fotogrāfijas un gremdējamies atmiņās par tiem laikiem. "Sun Wizard" to dara apzināti - pozicionē sevi kā tagadējās vidējās paaudzes "muzikālo atmiņu kladi".

"Sun Wizard" ir kvartets no Kanādas pilsētas Vankūveras, kas spēlē rokenrolu "ar pagātnes garšu". 2009.gadā grupa laida klajā savu debijas singlplati "Maybe They Were Right". "Laikā, kad mēs to ierakstījām, mēs klausījāmies tādas grupas kā "Spoon", "Deer Tick", "Surfer Blood", "Dr Dog", un tas, ko mēs vēlējāmies ierakstīt mūsu platē, bija melodisks rokenrols ar izteiksmīgiem ģitāru rifiem un kompaktām harmonijām," grupas profilā portālā "Facebook" stāsta grupas dalībnieks Malkolms Džeks, atzīstot arī ietekmi no tādiem roka klasiķiem kā grupām "Television", "Steve Miller Band", "Oasis" un "Fleetwood Mac".

Šā gada 29.martā iznākošās grupas debijas plates "Positively 4th Avenue" skaņa var likties "kā no pagātnes", taču tas arī parāda "Sun Wizard" skatu nākotnē. Tā uzskata Kanādas mūzikas interneta medijs portāls "I(heart)music", ievietojot "Sun Wizard" debijas plati skanējuma ziņā starp atoņdesmito gadu Mineapoles mūziku un deviņdesmitojos pārsvarā ar vienu dziesmu "Runaway Train" iepazīto grupu "Soul Asylum". Grupas dalībnieks Džeimss Jongers to apstiprina, nosaucot, viņaprāt, lielākās grupas ietekmes - Nīls Jangs, "Nirvana" un "The Strokes".

Bet, domājams, ir muļķīgi tagad strīdēties, kas ko vairāk ir ietekmējis. Svarīgāks ir rezultāts. Un kvartetam "Sun Wizard", kurā jau bez abiem iepriekš pieminētajiem dalībniekiem darbojas arī Frenks Laions un Bens Frejs, tā ir debijas plate "Positively 4th Avenue", ko visā pilnībā iespējams noklausīties zem šī raksta tūlīt aiz tās ievadošās dziesmas "World's Got A Handle". Visi atpakaļ uz vidusskolas izlaiduma balli!... Kaut gan - labāk nevajag. Jo mums vidusskolas izlaidumā spēlēja šlāgeransamblis.





Papildus resursi:
http://www.myspace.com/thesunwizard
http://www.facebook.com/pages/Sun-Wizard/118866854808728?sk=info

Foto raksta ievadā no grupas "Sun Wizard" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: