trešdiena, 2011. gada 11. maijs

Jenny Wilson - "Work" (audio), "Like A Fading Rainbow", "The Wooden Chair" (video)

R'n'B mūzika, nenoliedzami, ir cēlusies no melnādaino planētas iedzīvotāju purkšķināšanas ar padusi, kas laika gaitā modernizējusies tiktāl, ka par "Latvijas Šlageraptaujā" pa Pirmo Rīgu dažreiz grupas piesaka sevi kā "tautiskā R'n'B" stila pārstāvjus. Un tas ir tik forši! Zviedrija jau no laika gala ir lepojusies ar divām lietām - pūdētām siļķēm un leģendāro kvartetu "ABBA". Vēl viņiem ir karalis, laikam arī karaliene un šausmīgi negaršīgs alus. Bet ir viņiem arī sava R'n'B zvaigzne - Dženija Vilsone.

Trīsdesmit sešus gadus vecā dziedātāja un arī savu dziesmu komponētāja Vilsone debijas plati "Love and Youth" izdeva 2005.gadā, kaut arī mūzikā aktīvi darbojas jau no deviņdesmito gadu beigām, uzstājoties zviedru "indie-roka" apvienības "First Floor Power" sastāvā. Nedaudz vēlāk viņa sadarbojās ar zviedru elektroniskās mūzikas duetu "The Knife", piedaloties tā albuma "Deep Cuts" (2003) ierakstā. Līdz ar to pieredze un augsne solokarjerai bija gatava, un Vilsones debijas plates pirmais singls "Summertime – The Roughest Time" tika uzņemts jo silti.

2009.gada Vilsones plati "Hardships!" par "lielisku" nosauca Skandināvijas mūzikas pazinēji. Vai viņiem var piekrist? Kaut kādā ziņā. Zviedru R'n'B noteikti ir Eiropas "vidējai statistiskai ausij" tuvāks, kā no ASV nākošais. Eiropas R'n'B, un to nevar nesaklausīt, ir krietnāka deva inteliģences un kaut kas līdzīgs melodijai, salīdzinot ar līdzīga rakstura klepotājiem no Jaunā kontinenta. Un Vilsone šo inteliģenci ir nolēmusi demonstrēt jo dāsni - jau šajā mēnesī iznāks veseli divi viņas albumi "Blazing I" and "Blazing II", un šajos albumos būšot arī pāris koverversijas, pirmā no kurām - Boba Mārleja dziesma "Work" sadarbībā ar gospeļu kori (vells, tomēr neiztika bez kāda "amerikānisma"!). Aicinu noklausīties "Work" un tad paskatīt divu iepriekšējā albuma dziesmu "Like A Fading Rainbow" un "The Wooden Chair" video versijas.

Jenny Wilson feat. Tensta Gospel Choir - Work by Playground Music





Papildus resursi:
http://jennywilson.net/
http://www.myspace.com/goldmedalrecordings
http://www.facebook.com/jennywilsonpage?sk=info

Foto raksta ievadā no www.sweden.se.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: