piektdiena, 2011. gada 20. maijs

"Dora Alexander" - "Travelers" (pilns albums, audio, bezmaksas lejupielāde)

"Viņi izklausās kā "Radiohead" starp albumiem "The Bends" un "OK Computer"," par saviem tautiešiem grupu "Dora Alexander" saka Kanādas mūzikas izdevums "I (Heart) Music". Kaut arī no šo albumu izdošanas pagājuši jau piecpadsmit gadi, arī mūsdienās šis skanējums nav zaudējis piekritējus, gluži otrādi - nav dzirdēts, ka "Radiohead" jebkad būtu pārspējusi pati savu plati "OK Computer".

Projekts "Dora Alexander" sākās, kad Kanādas Nacionālajā baleta skolā sadraudzējās divi tās audzēkņi, kam tuvāka par deju tomēr izrādījās ģitārspēle - Alekss Grants un Kristofs Brokarts. Abi profesionāli darbojās dejas mākslā, bet mūzika uzvarēja. Varbūt tāpēc, ka bija neērti skraidāt pa skatuvi zeķbiksēs? Būt rokerim ar ģitāru rokās tomēr ir stilīgāk!

Pagājuša gada rudenī "Dora Alexander", kļuvuši jau par kvartetu, laida klajā savu debijas singlplati "Travelers". "Daudzsološa debija!" par šo plati rakstīja portāls www.nowtoronto.com. ""Travelers" ir šīs Toronto grupas daudzsološs sākums," grupas slavināšanu turpināja mūzikas portāla buyingshotsforbands.com mūzikas apskatnieks. "Ja "Travelers" bija mazs piemērs tam, uz ko "Dora Alexander" ir spējīga, es jau šobrīd gaidu viņu pirmo pilno studijas albumu."

""Dora Alexander" ir neparastā roka grupa ar atmosfērisku skanējumu," tā paši sevi raksturo grupas dalībnieki. Ievērtēt viņu potenciālu iespējams zem šī raksta, noklausoties pilnu izslavēto debijas singlplati "Travelers", un, ja iet pie dūšas, šepat arī bez maksas lejupielādēt to. Un, iespējams, palūgt kādam, kurš tur augšā atbild par mūziku, lai "Dora Alexander" nekad neizkāptu no sava stila un neietu "Radiohead" pēdās. Divus ņaudošu kaķu kolektīvus mums diez vai vajag.



Papildus resursi:
http://doraalexander.com/#
http://www.myspace.com/doraalexander
http://www.facebook.com/DoraAlexanderMusic?sk=info

Foto raksta ievadā no buyingshotsforbands.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: