otrdiena, 2011. gada 3. maijs

"The Wombats" - "Jump Into The Fog", "Anti-D" u.c. (video), "This Modern Glitch" (pilns albums, audio)

Anglijas pilsēta Liverpūle ir ierakstīta Ginesa rekordu grāmatā kā Pasaules popa galvaspilsēta, jo tieši liverpūliešu mūziķi ir sasnieguši singlu topu augšgalu visvairāk reižu - saskaitīts, ka tās ir piecdesmit sešas reizes. Un galvenais - tā ir arī slaveno "The Beatles" dzimtā pilsēta. Šāda atmosfēra droši vien mudina daudzus jaunos liverpūliešus pievērsties ģitārai un mūzikai vispār, kā tas droši vien notika ar Metjūzu Mērfiju un Danu Hagisu un vēlāk pielipa arī Norvēģijā dzimušajam Tordam Overlandam Knudsenam. Šobrīd šis trio ir pazīstams ar nosaukumu "The Wombats" un 25.aprīlī viņi izdeva savu otro studijas plati "This Modern Glitch", ko gan slavē, gan peļ. Un būtu muļķīgi, ja būtu savādāk.

Visus trīs mūzikas apsēstos jaunekļus kopā saveda Liverpūles Izpildītājmākslas institūts 2003.gadā, tur arī viņi sāka kopā niekoties ar ģitārspēli un 2006.gadā aizniekojās līdz savam pirmajam singlam "Girls, Boys, and Marsupials", ko, kā jau visu kopš Otrā Pasaules kara, vispirms izmēģināja uz japāņiem. Nekur citur pasaulē tas neiznāca. Gadu vēlāk gatava bija arī grupas pirmā studijas plate "A Guide to Love, Loss & Desperation", kuras lielākais panākums bija dziesma "Let's Dance to Joy Division", kas Apvienotās Karalistes singlu topā uzkāpa līdz vienpadsmitajai vietai.



Pagājušā gada rudens pusē tika izziņota "The Wombats" otrā studijas plate "This Modern Glitch", septembra beigās izdodot pirmo singlu no tās "Tokyo (Vampires & Wolves)".



Kritika par jauno plati, kā ierasts, ir dažāda. Vieni saka, ka četri gadi starp debijas un otro plati ir pārāk ilgs laiks, lai saglabātu labu formu, jo debijas plate tika augstu novērtēta. Citi ir vīlušies, sakot, ka "The Wombats" jaunajā platē vairs nav savā mūzikā tik "nepieradināti" kā albumā "A Guide to Love, Loss & Desperation". Tomēr nevar noliegt, ka "The Wombats" ir cieņā - viņiem vienu izdevumu veltījis gan prestižais mūzikas žurnāls "NME", gan arī Glastonberijas festivāls šovasar nepaies bez šī trio uzstāšanās. Un, lai katrs varētu ievērtēt - ir "The Wombats" pa viņa gaumei vai nav - pie jau augstāk iekabinātajiem video pieliksim klāt vēl divus no jaunās plates - "Jump Into The Fog" un "Anti-D", kā arī visu plati "This Modern Glitch", ko iespējams noklausīties no sākuma līdz beigām un tad vēlreiz un vēlreiz, un vēlreiz.







Papildus resursi:
http://www.thewombats.co.uk/live.htm
http://www.myspace.com/thewombatsuk

Foto raksta ievadā no "The Wombats" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: