svētdiena, 2011. gada 1. maijs

"Sin Fang" - "Because Of The Blood" (video), "Two Boys", "Catch The Light" u.c. (audio)

Aptuveni trīs gadus atpakaļ īslandiešu komponists un dziedātājs Sindri Mārs Sigfusons uzsāka savas solo karjeras veidošanu. Kopš 2007.gada viņš ir izdevis četras plates, divas no kurām citu mūzikas apvienības sastāvos, bet divas sava solo projekta "Sin Fang" (dažreiz šim nosaukumam pieliekot klāt vēl vārdu "Bous") ietvaros.

Šā gada martā iznāca "Sin Fang" otrā studijas plate "Summer Echoes". "Orķestrāli psihodēlisks akustiskais "indie" pops," tā grupas stilu nodēvējis mūzikas portāls "Pitchfork". Bez viena litra lielas skaidrības no šāda raksturojuma nav. Bet, ja litrs nav pie rokas, atliek tikai plati pašam noklausīties.

Atšķirībā no debijas plates "Clangour", kurā Sigfusons pats iespēlēja visus instrumentus, šī albuma tapšanā savu roku pielikuši arī citi mūziķi - viņa draugi. Un albums daļēji ierakstīts īslandiešu mūzikas ikonas "Sigur Ros" ierakstu studijā. Mūzikas apskatnieki slavē jaunās plates dziesmu aranžējumus - tie esot kļuvuši vairāk grupai domāti, ne vairs tikai solo projektam, izceļot arī atsevišķu instrumentu ieguldījumu dziesmu skanējumā, piemēram, klavieru solo dziesmā "Two Boys" un ģitārspēles manieri dziesmā "Bruises".

"Esmu atcēlis vakariņas un kino apmkējumu šovakar, lai varētu šo noklausīties septiņpadsmit reizes," par plati "Summer Echoes" ir sajūsmā laikraksta "The New York Times" mūzikas žurnālists Endrjū Kvo. Un jā, ja kādam vajag ideju, kā ātri pārģērbties par Ziemassvētku vecīti, bet pie rokas nav piekabināmā bārda, no Sigfursona var pamācīties, kā šādās reizēs izlīdzēties ar galdautu vai aizkariem - viņam, acīmredzot, šis niķis patīk.

Nobeigumā neliela ekskursija "Sin Fang" daiļradē - video dziesmai "Because Of The Blood" un audio dziesmai "Two Boys" no "Summer Echoes" un vēl divas dziesmas - "Catch The Light" un "The Only Living Boy In New York" no Sigfusona iepriekšējā veikuma.

Sin Fang - Because Of The Blood from Máni M. Sigfússon on Vimeo.


Sin Fang - Two boys - Two Boys (a number of small things) by pdis_inpartmaint

Sin Fang Bous - Catch The Light by morrmusic

Sin Fang - The Only Living Boy In New York by fortheartofit

Papildus resursi:
http://www.heysinfang.com/
http://www.morrmusic.com/pressdesk/release/press/id/170
http://www.myspace.com/sinfangbous

Foto raksta ievadā no grupas "Sin Fang" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: