svētdiena, 2011. gada 29. maijs

Ricky Nelson - "Travelin' Man" (šī diena mūzikas vēsturē, 1961)

Divdesmit viena gada vecumā amerikāņu dziedātājs un komponists Rikijs Nelsons šajā dienā, 29.maijā, 1961.gadā iekaroja ASV singlu topa virsotni ar savu dziesmu "Travelin` Man", kas šajā pozīcijā noturējās divas nedēļas. Lai arī tik jauns, Nelsons šī topa virsotnes sasniedza ne jau pirmo reizi - iepriekšējā un pirmā reize bija 1958.gadā, kad pārējie konkurenti kapitulēja Šaronas Šīlijas dziesmas Nelsona izpildījumā "Poor Little Fool" priekšā. Toreiz Nelsonam bija astoņpadsmit.

Savas dzīves laikā Nelsons izdeva trīsdesmit studijas plates, esot tik raženam, ka dažus gadus pasaule sagaidīja pat vairākus viņa albumus, piemēram, 1962.gadā pat četrus. Pēc Nelsona nāves 1985.gada 31.decembrī iznākušas vēl četras plates ar viņa vārdu, kurās ir atrodami, galvenokārt, iepriekš nepublicēti ieraksti vai tās ir Nelsona labāko dziesmu izlases.

Pasaule, un īpaši Amerika, Nelsonu mīlēja. Divus gadus pēc nāves viņš tika uzņemts Rokenrola Slavas zālē, bet vēl 2004.gadā žurnāls "Rolling Stone" iekļāva viņu simts visu laiku labāko mākslinieku sarakstā.

Bet, nobeidzot ekskursu šīs dienas mūzikas vēstures annālēs, divi video - pirms piecdesmit gadiem šajā dienā ASV topus sagrāvušā Nelsona dziesma "Travelin` Man" un pirmais viņa Nr.1 ASV dziesma "Poor Little Fool", kuru mākslinieks izpilda 1983.gadā.





Foto raksta ievadā no www.susan-poetry-in-motion-two.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: