ceturtdiena, 2011. gada 3. marts

Andrew Ripp - "Peace Lika A River" (video), "Forev er After Love" (pilns albums, audio, bezmaksas lejupielāde)


"Kad viņš dzied, kaut kas notrīsas jums krūtīs, un jūs brīnāties, kāpēc sirds tā reaģē uz to, ko dzirdat. Bet tā ir taisnība. Viņš ir komponists. Viņš sasaita vārdus stāstos, kas kaut kur ir bijuši noglabāti, lai nogatavinātos, bet nu ir tik saldi, ka tos var apēst." Šādi vārdi lasāmi komponista un dziedātāja Endrjū Ripa mājas lapā.

Čikāgā (ASV) dzimušais Rips savu ceļu mūzikā meklējis jau no bērnības. Savu tā laika pasaules skatījumu piecpadsmit gadīgais Endrjū izsacīja vienkāršās dziesmās ģitāras pavadībā, ko pats arī spēlēja. Gluži kā tagad! Pārcelšanās uz Losandželosu pavēra Ripam durvis uz ierakstu studijām - viņš satika producentu Bobu Marleti, kurš strādājis gan ar Elisu Kūperu, gan Treisiju Čepmenu, gan bijis daudzu filmu skaņu celiņu producents, un sākās viņu sadarbība.

"Fifty Miles to Chicago" - tā saucas Ripa debijas plate, kas saules gaismu ieraudzīja 2008.gadā, saņemot atzinīgus vārdus no kritiķiem. Divus gadus vēlāk klajā nāca viņa šobrīd aktuālākā plate "She Remains the Same", kas, droši, patiks visiem Tailera Džeimsa cienītājiem. Kāpēc tieši viņa? Varbūt tāpēc, ka acīs (ausīs) krīt ne tikai viņu ļoti līdzīgās balsis un komponēšanas stils, bet arī tas, ka abi šobrīd dzīvo Nešvilā. Un, lai arī šajā pilsētā dzīvo nepilni 650 tūkstoši iedzīvotāji, gan jau abi ir labi pazīstami un ir mērījušies gailīšiem uz skatuves ar ģitārām.

"Tā ir par patiesību. Tā ir par ticību. Tā ir par dzīvi un labu tās nodzīvošanu," par plati "She Remains the Same" sacīts Ripa mājas lapā. Patiesība jau katram sava, tāpat kā ticība. Bet dzīvot, protams, visiem gribas labi. Iespējams, kādam labai dzīvei pietrūka tieši Endrjū Ripa nomierinošās, dzīves jēgu meklējošās un, nenoliedzami, jaukās dziesmas. Tas tad nu ir labojams, noskatoties video Ripa dziesmai "Peace Like A River" no jaunās plates un, ja tā patīk, droši var klausīties visu plati "She Remains the Same" un lejupielādēt to bez maksas zem šī raksta.





Papildus resursi:
http://www.andrewripp.com
http://www.myspace.com/andrewripp

Foto raksta ievadā no Endrjū Ripa profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: