piektdiena, 2011. gada 28. janvāris

Nathaniel Rateliff - "Early Spring Till", "Shroud" (audio, video)



Netaniels Reitlifs kopā ar savu pavadošo grupu, kura sastāv no vēl pieciem dalībniekiem, nāk no Kolorado štata Denveras pilsētas. Taču, lai cik vēl ļaužu spēlētu ar Reitlifu kopā, pāri visam dominē viņš, viņa ģitāra un balss. Un interesanti iespaidīgais izskats. Taču, neskatoties uz varbūt nedaudz skarbo ārieni, pats, kā atzīmē mūzikas prese, grupas "Lambchop" līdera Kurta Vāgnera balss kopijas īpašnieks Netaniels Reitlifs savas zināmākās dziesmas, piemēram, "Oil and Lavender" vai "You Should've Seen the Other Guy" sacerējis, "iedvesmojoties no sievas".

Izaudzis nabadzīgā, bet ļoti muzikalā ģimenē, Reitlifs jau septiņu gadu vecumā iemācījās spēlēt bungas, bet pusaudža gados caurām dienām drillēja kasetes ar "Led Zeppelin" dziesmām. Kādā pamestā šķūnī viņš mēdza klausīties austiņās "Led Zeppelin" klasiskos hitus "When the Levee Breaks" un "Misty Mountain Hop" un vienatnē piespēlēt šo dziesmu bungu partijas. Trīspadsmit gadu vecumā Reitlifs mātes pavadībā sāka mācīties spēlēt ģitāru. Pārcēlies uz dzīvi Denverā, pastrādājis kādā transporta kompānijā, Netaniels secināja, ka viņa īstais aicinājums tomēr ir mūzika. Tāpat kā pārējos instrumentus, arī klavierspēli viņš nolēma apgūt pašmācības ceļā - pirmā dziesma, ko viņš iemācījās nospēlēt uz klavierēm, bija Leonarda Koena "Hallelujah".

Maz pamazām Reitlilfs ielauzās vietējā mūzikas sabiedrībā un pat aiz tās robežām. Mūzikas prese slavēja viņa "masīvo un pievilcīgo" balsi, bet "Billboard" topa veidotāji viņu pievienoja mākslinieku kategorijai "Jānoklausās!" Laikraksts "New Yourk Times" Reitlifu nodēvēja pat par "Džonija Keša atbalsi". Tā viena aiz otras šīs cildinošās publikācijas iecēla Reitlifu saulītē.

28.janvārī Vācijā un Šveicē, bet pēc tam citās valstīs klajā nāks Netaniela Reitlifa plate "In Memory of Loss", kura patiks visiem Džonija Keša, Leonarda Koena un "Lambchop" cienītājiem. Mazliet atslodzes no dzīves, mazliet par pašu dzīvi - tādas ir Netaniela Reitlifa dziesmas.

02 Early Spring Till by Rounder Records



Papildus resursi:
http://www.nathanielrateliff.com/
http://www.myspace.com/nathanielrateliff
http://www.facebook.com/nathanielrateliff?v=info

Foto raksta ievadā no www.guardian.co.uk

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: