trešdiena, 2011. gada 18. maijs

"The Rationales" - "Ruby Colored Halo", "Far Away" (video), "The Distance In Between" (pilns albums, audio)

Laba popmūzika nav smādējama manta. Sevišķi, ja tā papildināta ar kaut ko no roka, "indie". Amerikāņu kvintets "The Rationales" nāk tieši ar tādu piedāvājumu - savu jauno melodiskās "indie-rok-pop" mūzikas albumu "The Distance In Between".

Grupas aizsākumi meklējami 2007.gadā, kad to dibināja tās līderis Deivids Mirabella, kura aizraušanās bija ģitārspēle, dziedāšana un komponēšana. Skaidrs, ka cilvēks ar šādām interesēm un talantiem dibinās grupu, nevis tirgos Saldus autoostā belašus. Tā pa vienam grupai pievienojās jauni dalībnieki, līdz gadu vēlāk, 2008.gadā, dienas gaismu ieraudzīja "The Rationales" debijas singlplate "The Going and The Gone". Būtu jāievērtē divas dziesmas no šīs plates - "Ruby Colored Halo" un "Far Away".





""The Damnwells"," es nosauktu, ja man uz sitienu uzliktu kādu no "The Rationales" dziesmām un liktu nosaukt grupu, kas to izpilda. Arī grupas "pilnā" debijas plate "The Distance In Between" droši vien piedzīvotu tādu pašu likteni tikt piedēvētai citas grupas daiļradei. Bet tagad, vairākkārt noklausījies šo albumu, jau sāku dažbrīd sataustīt atšķirības... Kaut gan nē - jo vairāk klausos, vairāk iegalvoju sev, ka šie ir "The Damnwells II", jo vairāk saprotu, ka tā tas arī ir. Tas tāpat, ja tev no rīta kāds pasaka, ka esi muļķis, tu sākumā pretojies šai domai. Bet, visu dienu par to domājot, vakarā piezvani tevis tā nosaucējam un pasaki paldies, ka viņš atvēris tev acis uz patiesību. Kaut arī apsaukātājs jau sen ir aizmirsis, ka rīta pusē par ne īpaši gudru tevi nosaucis. Bet, par cik grupai "The Damnwells" nav nekādas vainas, arī "The Rationales" ies šo pašu ceļu - vairākas dienas skanēs man "Repeat" režīmā. Aicinu uz to arī citus. Lai to izdarītu, še zem raksta ir pieejams pilns debijas albums. Un, ko tur, aiz tā iekabināšu arī "The Rationales" debijas singlplati "The Going and The Gone".





Papildus resursi:
http://www.therationales.com/index.html
http://www.myspace.com/therationales
http://www.facebook.com/TheRationales?sk=info

Foto raksta ievadā no grupas "The Rationales" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: