trešdiena, 2011. gada 25. maijs

Thomas Kieffer - "Finder Is Keeper", "Jumbo Sand Flavor" (video), "Summertime" (audio)

Piecpadsmit gadu vecumā kā zibens no skaidrām debesīm franču puiku Tomasu Kīferu saspēra "Black Sabbath", "Led Zeppelin" un "Deep Purple" Amora bultas. Mūzika nu bija sirdī, atlika tikai to saklausīt un radīt.

Ir pagājuši divdesmit gadi, un tagad trīsdesmit piecus gadus vecais mākslinieks vairs nespēlē tikai uz dzimtās Strasbūras pilsētas skatuvēm, bet dāvā savu talantu arī klausītājiem citās pilsētās, zemēs un, iespējams, arī kontinentos. Galīgais un noturīgākais dzinulis pašmācības ceļā apgūt ģitārspēli bija amerikāņu alternatīvās rokgrupas "Jane’s Addiction" kādas dziesmas video, kurā darbība risinājās kalna virsotnē.

Deviņdesmitajos gados Kīfers nodibināja savu grupu "P-brane", kas spēlēja visnotaļ roķīgu mūziku, taču, jo ilgāk viņš tajā spēlēja, jo vairāk saprata, ka grupa kā tāda viņu radoši iegrožo, un viņš pievērsās solokarjerai. Tas gan notika tikai kādus divus gadus atpakaļ, kad šāds Kīfera lēmums vainagojās ar reālu darbību - viņš sāka rakstīt savu pirmo solo plati "Beautiful Hands". Pasaule to sagaidīja 2009.gadā.

Tomass Kīfers spēlē tādu popsīgu rokmūziku. Viņa balsi brīžiem varētu sajaukt ar Geivinu Rosdeilu. Un, lai arī dažās dziesmās (kā "Finder Is Keeper") Kīfers izmanto elektroiskās bungu mašīnas, principā viņa daiļrade ir adresēta ģitārroka cienītājiem. To tad var arī ievērtēt divos video - dziesmām "Finder Is Keeper" un "Jumbo Sand Flavor" (kurā turklāt iespējams ievērtēt mākslinieka talantu uzstāties "dzīvajā"), un dziesmas "Summertime" audioversijā.





THOMAS KIEFFER " Summertime " by LABEL INTERNATIONAL

Papildus resursi:
http://www.thomas-kieffer.com/
http://www.myspace.com/thomaskieffer
http://www.facebook.com/pages/Thomas-Kieffer/19667063325?sk=info

Foto raksta ievadā no Tomasa Kīfera profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: