trešdiena, 2011. gada 7. decembris

"The Silent Section" - "The Voice That Got Away" (video), "A Final Delirium" (pilns albums, audio)

"Klusuma nodaļa" noteikti nav apzīmējums, kādā varētu nosaukt dāņu trio "The Silent Section". Nikolass un divi Morteni savu kopīgo daiļrades dārziņu sāka iekopt jau 1999.gadā. Viņu debijas albums "A Final Delirium" gan iznāca tikai 2009.gadā, un tas ir brīnumu pilns. Puišu tieksme eksperimentēt patiešām rada tādu muzikālu, labdabīgu furunkulu, kurš nevis sāp un sulo, bet novērš domas no jebkā cita, kas brīdī, kad to aplūko, nomāc cilvēku.

Paši "The Silent Section" savu mūziku nosauc par "balansu starp paaugstinātu jūtību, trauslumu un spēku un skaļumu." Tam nevar nepiekrist, jo grupas debijas plate ir klausāma visdažādākos noskaņojumos, katrā rodot kam pieķerties. Noklausies plati vismaz piecas reizes, un sapratīsi par ko te runāju. Tiesa, šķiet, jaunajā "The Silent Section" albumā "Contour Of A Passing Dream" ir noticis zināms muzikāls manevrs - dziesma "The Voice That Got Away" ļoti atgādina slavenos britu "Suede" un tās solista Breta Andersona ņaudošo vokālu (un atkal labā nozīmē).

Šeit viss kā uz paplātes - vispirms jaunākais, "sveidiskais" gabals, tad visa "The Silent Section" debijas plate "A Final Delirium".





Papildus resursi:
http://www.facebook.com/thesilentsection
http://www.myspace.com/thesilentsection

Foto raksta ievadā no "The Silent Section" profila portālā "Facebook".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: