piektdiena, 2011. gada 23. decembris

10 dziesmas 2011.gada Ziemassvētkiem - 2.daļa

Šis ir 2011.gada Ziemassvētku dziesmu meklējumu noslēgums - nekādu džingelbelu! Pa kāda Džīzam var gadīties, bet principā šīs ir jaunas dziesmas vai vecās ļoti īpašās skaņās. Pirmā daļa šeit.

1. "Toad The Wet Sprocket" - "It Doesn't Feel Like Christmas"
Glens Filips kopā ar kolēģiem radījis vienu no labākajām šā gada svētku dziesmām. "Nav sajūta, ka ir Ziemassvētki," viņš saka, bet, pateicoties tieši šādām dziesmām, tā, ļoti ticams, varētu uzrasties.


2. Kate Miller-Heidke - "The Day After Christmas"
Austrālijā Ziemassvētkus svin savādāk - šortos un atvēsinošu dzērienu rokās, un kopā ar ķenguriem. Taču, neskatoties uz "nepareizo" klimatisko aspektu, austrālietei Keitai Millerei ir izdevies radīt tādām noskaņām bagātu Ziemassvētku dziesmu, ka pat mums ir saprotama tās bēdīgā stīga - ir diena pēc Ziemassvētkiem, svētki ir galā un līdz nākamajiem jāgaida vesels gads.


3. Zach Gill - "Party Hard"
Džeka Džonsona grupas dalībnieks Začs Džils, būdams nepārspējams multiinstrumentālists un arī dziedātājs, nolēmis vismaz uz gada baltajiem svētkiem izkāpt no Džonsona ēnas un nodziedāt vienu mazu mazītiņu, bet feinu Ziemassvētku ballīšu dziesmu. Pēc tās spriežos, ballīte gan tāda pašķidra, bet nu - Ziemassvētkos taču nevajag šerpi ballēties! Labāk prātīgi aiziet uz baznīcu un pēc tam saēsties vakariņās zirņus. Kaut gan - ņemot vērā, ka baznīcas pie mums ir diezgan drēgnas, varbūt zirņus tomēr vajag saēsties pirms tam.


4. "moe." - "Together In Christmas"
Pīrādziņi un būt kopā ar tevi - tāpēc es mīlu Ziemassvētkus, saka Robs Derāks un grupa "moe.", ko viņš nodibināja 22 gadus atpakaļ, studējot Bufalo Universitātē ASV. Liktos, vīrs solīdos gados, šo to jau būtu jāsaprot no dzīves, bet nekā. Dāvanas, vecais, dāvanas šodien ir vissvarīgākās Ziemassvētkos! Un pīrādziņiem arī nav ne vainas. Par to pārējo es nezinu.
Together AT Christmas by moe. on Grooveshark

5. Caitlin Rose & Keegan Dewitt - "You Never Come Home For Christmas"
Vairākas reizes vienas dziesmas laikā kādam pārmest, ka tas katrus Ziemassvētkus nenāk mājās, var tikai Ziemassvētku vecīša sieva. Kurš tad cits, izņemot viņu, šajā vakarā nav mājās? Nu, izņemot policistus, ugunsdzēsējus un personas, kas, apreibušas no piparkūku smaržas, apčurā pilsētu centrālās egles.


6. "Hurricane Bells" - "Christmas Don't Be Late"
Šedevrs! Tikai nedaudz garāka par minūti, bet šī dziesma iemieso daudzkārt lielāku svētku noskaņu kā garas operas vai nebeidzamie lielveikalu svētku laikā fonā skanošie repertuāri. "Christmas Don't Be Late" ir kā mazs skaitāmpantiņš, ko pieaugušie parasti izmanto, lai bez liekām pūlēm tiktu pie Ziemassvētku vecīša dāvanas. Turpmāk vairs nevajadzēs skaitīt: "Salavecim gara bārda / Rokas, dirsa tam no skārda / Kas tam karstu buču dos / Tam iečurāsim zābakos" Tagad tā vietā varēs nožūžot šo:


7. Joshua James - "God Rest Ye Merry Gentlemen"
1833.gadā pirmo reizi publiskotās nezināma autora Ziemassvētku dziesmas mūsdienīga versija. To savulaik iedziedājusi gan Enija Lenoksa, gan "Barenaked Ladies", bet tieši Džošua Džeimsa versijā tā skan patiesi godbijīgi svinīgi.


8. "Eyes Lips Eyes" - "Slept In Through Christmas"
Lūk, ar šādu vieglumu un attieksmi ir jāuzņem šie svētki. Vislabāk tos ir nogulēt pavisam...


9. Meiko - "Maybe Next Year"
"Šogad man nav dāvanu, jo esmu bijusi slikta meitene. Nekas, varbūt nākamgad būšu labāka," īsti ziemsvēciskā depresijā dzied amerikāņu dziedātāja Meiko. Bet nekas, tukšā jau viņa nepaliks. Vismaz žagarus Ziemassvētku vecītis atnesīs. Ja paveiksies, viņš būs tērpies lateksa biksēs un mute tam būs aizbāzta ar ābolu gluži kā ruksim cepeškrāsnī. Un tādā gadījumā nākamajā gadā kļūt par labu meiteni motivācijas nav nekādas...


10. Tori Amos - "A Silent Night With You"
Tā apcerīgi noslēgsim šo 2011.gada Ziemassvētku dziesmu apskatu. Torijas Emosas 2009.gada plate "Midwinter Graces" patiesībā ir Ziemassvētku albums - tajā ir tradicionālās svētku dziesmas, sajauktas ar pašas Emosas muzikālo pienesumu - kā dziesmā "A Silent Night With You".


Šeit rakstā minēto dziesmu liste:


Foto raksta ievadā no hystericalmarissa.blogspot.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com




Nav komentāru: