ceturtdiena, 2011. gada 29. decembris

"Pendentif" - "Pendentif" (pilns albums, audio)

Franču valoda, saprotams, ir viena no šarmantākajām. Un visvieglāk apgūstamā - ieslidini mutē jēlu gliemezi un runā vienalga kādā mēlē: noteikti izklausīsies franciski! Tāpat ar franču popmūziku. Viens no simta mūspuses klausītājiem saprot, ko savās dziesmās "Et si tu n'existais pas" vai "À toi" vervelē slavenais franču mēles īpašnieks Džo Dasēns. Bet attiecīga rakursa radiostacijas drillē tās vai ikdienu! Jo mūzikai patiesībā nav tautības. Sevišķi labai mūzikai.

Franču mūzikas vietne yetyourefired.blogspot.com uzskata, arī viņu zemē beidzot ir uzradies labs popmūzikas projekts, tā nosaukums "Pendentif". "Mūsdienās, kad par popmūziku jūs varat lasīt ikvienā mūzikas apskatā, tā jau ieguvusi tādu kā sliktu auru, jo rada sajūtu, ka tā ir visvienkāršākā mūzika, kuru iespējams radīt. Bet patiesībā mēs aizmirstam, ka varam tikt pārsteigti, un "Pendentif" ir lielisks atgādinājums, kādam jāizskatās labam popam," par pašmāju mūzikas tendencēm spriež portāls.

Un "Pendentif" tiešām pārsteidz, jo, atšķirībā no citiem tautiešiem, viņi ir patīkami klausāmi. Kas ir šī, savā ziņā, fenomena noslēpums? Šķiet tas, ka jaunieši dzied ne tikai franciski, bet arī angliski un dara to vienas dziesmas ietvaros. Ļaudis, kas zina vismaz pāris vārdus angliski, un tādu ir daudzi jo daudzi, uzreiz sajūt taustāmu tuvību ar dziesmu. Pretējā gadījumā sanāk tāds gliemežu ēšanas pulciņš. Par jauniešiem kolektīva dalībniekus nodēvēju ne nejauši, jo par viņiem man nav zināms nekas - ne vārdi, ne uzvārdi, ne dzimumi. Kaut gan nē, atradu bildi, kurā redzams, ka "Pendentif" ir kvintets, kurš sastāv no četriem puikiem un vienas meitenes. Un mums ir "Pendentif" debijas singlplate, kas, jāatzīst, mazliet rullē.



Papildus resursi:
http://www.myspace.com/pendentif

Foto raksta ievadā no grupas "Pendentif" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com




Nav komentāru: