ceturtdiena, 2011. gada 1. decembris

"Lukestar" - "Posers Of Doubt" (video), "Lake Toba" (pilns albums, audio)

Kad 2008.gadā norvēģu kvartets "Lukestar" izdeva savu otro plati "Lake Toba", mūzikas prese bija sajūsmā. Ietekmīgais izdevums "NME" grupas solista Trula balsi pielīdzināja "ēteriskas ūdens nimfas" balsij. Savukārt britu "The Indiependent" pāris teikumos precīzi apraksta "Lukestar" mūzikas formulu: "Ļoti klausāms "indie" albums. Tā veiksmes formula: trīs minūšu garas dziesmas, piesātinātas ar patīkamu agresīvu bungu, melodisku ģitāru un sievišķīgu balss miksli." Visiem, nu pilnīgi visiem, grupa tā patika, ka pašu mājās viņi šajā 2008.gadā ieguva Norvēģijas Grammy mūzikas balvu kā labākais gada roka ieraksts.

Šā gada 25.februārī "Lukestar" laida klajā jau savu trešo plati "Taiga". Tajā četrotne turpina iesākto - spēlē melodisku "indie-popu", ļaujot klausītājam klīst maldinājumos, ka grupas soliste ir kāda norvēģu daiļava. Bet nekā - tas ir apaļīgs puisis ar ūsām: Truls. Un arī pārējie trīs - Jorgens, Mariuss un Ingve - fonā žūžo kā jūras vāravas zelta matiem, pievilinot noklīdušus un nogribējušos jūrniekus.

Te nu viņi ir. "Lukestar" visā krāšņumā! Ar video dziesmai "Posers Of Doubt" no jaunākā albuma "Taiga" un tad visu leģendāro plati "Lake Toba".





Papildus resursi:
http://lukestar.com
http://www.facebook.com/lovelukestar

Foto raksta ievadā no "Lukestar" profila portālā "Facebook".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: