otrdiena, 2011. gada 27. decembris

"4Instrumental" - "Salto no Vazio", "Tio Sun" (audio)

Laikā, kad pie mums slavas virsotnes bauda grupa "Instrumenti", kur citur pasaulē, un konkrēti Brazīlijā, ir kāds kolektīvs, kuru sauc līdzīgi - "4Instrumental". Tikai atšķirībā no mūsu zēniem, viņi patiešam tikai "instrumentierē" - spēlē instrumentālu progresīvo roku, papildinot to vietumis arī ar kaut ko no "funk" un džeza, bet to pēdējo viņu mūzikā ir pamaz.

Četri vīri, no kuriem divus sauc par Tjago, apvienību "4Instrumental" nodibināja 2008.gadā. Brazīliešu mūzikas dzīves apskata portāls "Meio Desligado", kas droši vien šos puišus zina labāk, saka, ka kvartets savā filozofijā pieslienas uzskatam, kurš deklarē - kultūra ir sociālās transformācijas līdzeklis. Ar vārdu "transformācija" šeit, iespējams, domāta lēna un visaptveroša pārveidošanās un, domājam, uz labo pusi. Ar šādu domu viņi ceļo pa valsti un koncertē. Taisnība jau viņiem ir. Arī Ainars Mielavs droši vien 9.maijā pie Uzvaras pieminekļa dzied, lai ordeņotie onkuļi un tantes transformētos mums lojālākā virzienā. Kā viņš izteicās nesen intervijā žurnālam "Sestdiena", uzstājas viņš šajos pasākumos, lai godinātu savus karā bojā gājušos senčus un lai vienkārši iepriecinātu cilvēkus, jo, piemēram, viņa agrākās mājvietas vislabākie kaimiņi bijuši tieši krievi. Iespējams, tieši Mielavs pie Uzvaras pieminekļa ir šīs filozofijas raksturīgākais piemērs Latvijā.

Bet, atgriežoties pie brazīļiem "4Instrumental", diemžēl nav vēl viņiem plates, ko šeit ielikt. Viņu dziļdomīgo mūziku bez vārdiem var noklausīties "MySpace" profilā un dažus gabaliņus arī šeit zem raksta. Būs plate - noteikti to varēs noklausīties šeit!

4instrumental Salto no vazio by 4instrumental
4instrumental Tio Sun by 4instrumental

Papildus resursi:
http://4instrumental.tnb.art.br
http://www.myspace.com/4instrumental
http://www.facebook.com/pages/4Instrumental

Foto raksta ievadā no "4Instrumental" profila portālā "Facebook".

2011, www.vilniksronbergs.blogspot.com




Nav komentāru: