pirmdiena, 2011. gada 19. decembris

"Youth Lagoon" - "The Year of Hibernation" (pilns albums, audio)

"Godīgums" - šis ir vārds, ko savas mūzikas sakarā vairākkārt intervijās min Trevors Pauers. Viņa projekts "Youth Lagoon" jau ir izraisījis sajūsmas vētras mūzikas kritiķu vidū. Šis 22 gadus vecais Aidaho štata (ASV) iedzīvotājs pārsteidza pasauli ar savu debijas singlu "July" - tad daudzi centās noskaidrot, kādi ļaudis slēpjas aiz šī nosaukuma "Youth Lagoon"? Izrādās - tur ir tikai viens Pauers, kurš, turklāt, savas dziesmas ir ierakstījis guļamistabā. Stāsts nav oriģināls, bet mūzika gan ievērības cienīga.

"Youth Lagoon" debijas plate "The Year of Hibernation" iznāca šā gada rudenī. Tās ir īpašas vienpadsmit dziesmas - ja tās kādu atstāj vienaldzīgu (un vienalga - pozitīvā vai negatīvā nozīmē), var droši teikt, ka šis "kāds" nav dzīva būtne, kas sastāv no kauliem, ādas, asinīm un dažreiz puņķiem. "Es tikai gribēju uzrakstīt godīgas, patiesas dziesmas. Mūsdienās ir tik daudz seklas mūzikas!" - saka Pauers, atgādinot vecu vīru, kam visa pasaule, izņemot viņu pašu, ir slikta. Bet daļēji jau viņam var piekrist.

"Man patīk noslēpumainība," mūzikas portālam "Pitchfork", atbildot uz jautājumu, kāpēc viņš neuzstājas ar īsto vārdu, atzīst Pauers. Viņam galvenais - lai klausītājs novērtē un koncentrējas uz mūziku, nevis cilvēku vārdiem un skaļiem izteikumiem. Viens no aizraujošākajiem šā gada albumiem "The Year of Hibernation" turpinājumā.



Papildus resursi:
http://www.facebook.com/youthlagoon

Foto raksta ievadā no "Youth Lagoon" profila portālā "Facebook".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com




Nav komentāru: