trešdiena, 2011. gada 14. decembris

"Mint Julep" - "Aviary" (video), "Why Don't We" (dziesmu liste, audio)

Viendien Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" bija intervija ar Jaunā Rīgas teātra režisoru Alvi Hermani. Bez tā, ka sarunā ar Zigfrīdu Muktupāvelu viņš iztirzāja, cik reižu mūžā 18. un 19.gadsimtā sievietēm bija menstruāciju cikls, režisors arī teica, ka vēsturē NEKAD nav bijuši gadījumi, kad vienas trupas divi cilvēki, ļaujot vaļu mīlestības jūtām vienam pret otru, būtu tās saglabājuši ilglaicīgi. Kur nu vēl uz mūžu. Mūzikā laikam ir citādāk. Mēs zinām duetu "Sandra" - vīrs un sieva dzied tā, ka pat kurlam gailim sekste noiet, bet viņi ir radoši un koncertē pat pa divām reizēm dienā. Ričijs Blekmors un Kendisa Naita, mijot sirdis, radīja grupu "Blackmore's Night". Un še vēl kāds piemērs - Kīts un Hollija Kenifi. Viņi ir ne tikai vīrs un sieva, viņi ir arī duets "Mint Julep".

"Mint Julep" vispār ir alkoholisks kokteilis, kura galvenās sastāvdaļas ir viskijs un piparmētras. Savukārt Kenifu "Mint Julep" ir duets, kuru raksturo neskaidru emociju mūzika. Hollijas "dreamy" balss gan iemidzina, gan sapurina vienlaikus. Tas viss tiek panākts ar perfektu instrumentālo pavadījumu, kurā dominē elektronika. Ne velti pats duets, savu muzicēšanas stilu raksturojot, piemin apzīmējumu "kraftwerkisks". Bet "Mint Julep" nav tik robusts kā "Kraftwerk" - viņu mūzikā ir jaušama plaša emociju gamma. Ne velti iepriekš bija minētas "neskaidras emocijas". Tā arī ir - klausoties "Mint Julep" dziesmās, precīzas emocijas raksturot ir grūti, taču, pilnīgi noteikti, tās emociju termometrā atrodas virs nulles atzīmes.

2008.gadā duets izdeva savu debija plati "Songs About Snow" - fonotēku retumu, jo tas izdots ierobežotā daudzumā. Šogad sekoja plate "Save Your Season". Diemžēl visu nedz pirmo, nedz otro plati te noklausīties nevarēs, taču dažu dziesmu izlasi gan. Tai skaitā "Mint Julep" jaunākā singla "Aviary" video.





Papildus resursi:
http://mintjulep.squarespace.com
http://www.facebook.com/mintjulepmusic

Foto raksta ievadā no mintjulep.squarespace.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com


Nav komentāru: