piektdiena, 2011. gada 30. decembris

"Dear Reader" - "Elephant (Heart)" (video), "Replace Why with Funny" (pilns albums, audio)

Čerilina Makneila ir no Dienvidāfrikas. Sevis meklējumu rezultātā, mainot dzīvi un vidi, nu viņa dzīvo Berlīnē Vācijā. 2006.gadā viņa kopā ar draugu Derilu Torru nodibināja duetu un ierakstīja pirmo plati "The Younger". Vēl pēc trim gadiem tapa albums "Replace Why with Funny", kurš jau nesa dueta vārdu "Dear Reader". Pirmo albumu viņi ierakstīja kā "Harris Tweed", taču korekcijas ieviesa skotu tekstila kompānijas "Harris Tweed" lūgums jauniešiem nosaukumu nomainīt...

Kaut nebūtu iemesla. Tādai kompānijai šis duets būtu tikai ieguvums - viņi uz skatuves nerāda plikus dibenus (domājams), nelamājas un ir visādi citādi kulturāli cilvēki. Un tā mūzika! Klausoties dueta otro plati "Replace Why with Funny", jebkurš var burtiski izdzīvot veselu dzīvi. Tajā ir viss, kam dzīvē jābūt - iesākums, prieks, bēdas, sajūsma un kulminācija (manā ieskatā tā ir dziesma "The Same"), un kluss nobeigums.

Kā jau iesākumā minēts, Makneila tagad dzīvo Berlīnē, tāpēc nu "Dear Reader" ir tikai viņas projekts. Bet, acīmredzot, mājas sajūta ir nepieciešama, arī tālu no tām esot. Tāpēc ir tapis jauns "Dear Reader" albums "Idealistic Animals", kas nāca klajā šogad. Tā ir plate, kuras varoņi ir tādi zvēri kā žirafes, kamieļi, zemes tārpi un... cilvēks. Diez vai Berlīnē no rītiem aiz trešās stāva loga grabinās kāda izbadējusies žirafe, bet Johannesburgas apkārtnē, no kuras Makneila nāk, tas jau ir ticamāk.

Paklausies šodien tikai "Dear Reader" plati "Replace Why with Funny". Klausies un klausies atkal. Un redzēsi, ka pēc kādas trešās reizes tev pazudīs laika izjūta. Bet pirms visas plates viena no pieminētajām ideālo dzīvnieku dziesmām "Elephant (Heart)".





Papildus resursi:
http://dearreadermusic.com
http://www.facebook.com/pages/Dear-Reader
http://www.myspace.com/dearreadermusic

Foto raksta ievadā no dearreadermusic.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com




Nav komentāru: