trešdiena, 2011. gada 21. decembris

"Sidewalk" - "Tuesday's A Day To Remember" (pilns albums, audio)

Dzīvē tā reizēm gadās - tu ej uz veikalu pēc baltmaizes, bet nopērc rozā sieviešu gumijas zābakus ar Buratīno attēlu uz to ārējām malām. Man sanāca tāpat. Salasījos atsauksmes par ansambli ar nosaukumu "Sidewalk", kas it kā esot radījis normālam cilvēkam klausāmu hip-hop mūziku, nolēmu to uzmeklēt. Bet, izrādās, muzikālu apvienību ar nosaukumu "Sidewalk" ir vairāk kā viena. Un uzdūros šai kompānijai no Nīderlandes.

Trio "Sidewalk" šā gada rudenī beidzot pēc desmit gadu pastāvēšanas izdeva savu debijas plati "Tuesday's A Day To Remember". "Mēs desmit gadus rakstījām dziesmas (..) un pēdējos trīs pavadījām studijā. Izbaudiet!" - klausītājus grupa "Sidewalk" uzrunā savā "Bandcamp" profilā un piedāvā noklausīties visu debijas albumu. Tas ir jauks, melodisks indie-pops. "Lieliskas dziesmas! Šie puiši tiks tālu!" - uzskata holandiešu lielākais popmūzikas portāls "Live XS Magazine". Nīderlandes viena no lielākajām radiostacijām "3FM radio" savukārt ir pārliecināta, ka "labāku grupu jūs vēl nekad nebūsiet dzirdējuši!" "Pagaidām," gan piebilst radiostacija, nodrošinot sev atkāpšanās ceļu nākotnē, ja nu kas.

Bet atkāpšanās īsti nav nepieciešama - "Sidewalk" tiešām ir labi. Un tiešām "ir labi", nevis "nav slikti". Noteikti vajag izmantot iespēju albumu bez maksas lejupielādēt grupas mājaslapā. Lai top gaisma, teica Sadams Huseins un aizdedzināja Irākas naftas atradnes - i būs gaisma, i amerikāņiem nekas netiks, tā teikt. Savukārt mēs, lai iegūtu gaismu, neko nededzināsim - vien noklausīsimies šo holandiešu zēnu debijas plati. Bet, ja noteikti vajag kaut ko aizdedzināt, drīz nāks Ziemassvētku vecītis un viņam, vecajam maitam, ir gara un pūkaina bārda...



Papildus resursi:
http://www.musicbysidewalk.com

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com




Nav komentāru: