otrdiena, 2011. gada 6. septembris

"The Black Atlantic" - "Fragile Meadow" (video), "Reverence for Fallen Trees" (pilns albums, audio)

Kā pilnīgi nepazīstamai grupai pārdot 100 000 sava debijas albuma kopijas? Tas ir vienkārši! Tas jāļauj lejupielādēt bez maksas. Šo mūsdienu mūzikas klausītājiem, šķiet, tik loģisko lēmumu pieņēma Nīderlandes kvartets "The Black Atlantic".

Groningenā bāzētajam folkpopa kolektīvam ir lielas ambīcijas, tas grib izkļūt no dzimtās zemes šaurības un būt spēlētājs starptautiskajā mūzikas tirgū. Grupas līderis Gīrts Van der Velde ir bijis arī smagākas grupas "Shai Hulud" dibinātājs un redzamākais dalībnieks. Bet, vai nu uz vecumu plikais galvvidus vairs neļāva pie mikrofona izdarīties, kratot garas cirtas, vai vienkārši dzīvē bija nepieciešamas pārmaiņas, un radās kas stila ziņā pilnīgi pretējs - grupa "The Black Atlantic".

Viņu debijas plate "Reverence for Fallen Trees" klajā nāca 2009.gadā ar domu, kā jau bija minēts, ka to var lejupielādēt bez maksas. Albuma filozofiskais nosaukums "Godbijība pret kritušiem kokiem" ir veltījums Veldes vecvecākiem, trīs no kuriem plates ieraksta laikā aizgāja mūžībā. Albuma galvenās vadlīnijas - piemiņa, bēdas, ģimene, vilšanās, mīlestība - ir reālas emocijas izteiktas mūzikā.

Iespējams, dalīt plati bez maksas bija laba doma, bet varbūt arī nē, jo šobrīd "The Black Atlantic" vāc līdzekļus, lūdz fanu ziedojumus, lai jau 11.novembrī (11.11.11) izdotu četru dziesmu singlplati "Darkling, I listen". Pēc nosaukuma spriežot, tā noteikti nebūs plate par princesēm uz rozā ponijiem. Un, lai arī debijas plates tapšanu aptumšoja Veldem personīgi tik nomācošie pārdzīvojumi, plates mūzikā (tieši mūzikā!) ir rodama tāda brieduma pakāpe, kādu daži sasniedz, tikai pašiem esot jau vecvecākiem. Neviena no "Reverence for Fallen Trees" dziesmām nav radusies "tāpat vien", tai katrai apakšā ir savs reāls stāsts. Vismaz tā šķiet, plati klausoties. Zem šī raksta to iespējams izdarīt ikvienam. Pirms tam gan bija grūti atturēties neievietot "The Black Atlantic" dziesmas "Fragile Meadow" video, kurš noteikti pretendētu uz vienu no visu laiku tizlākā mūzikas video nosaukumu...:) Bet visādi citādi ir labi!





Papildus resursi:
http://www.theblackatlantic.com/
http://www.myspace.com/theblackatlantic

Foto raksta ievadā no "The Black Atlantic" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com


Nav komentāru: