piektdiena, 2012. gada 13. aprīlis

Lee Ranaldo - "Off The Wall" (video), "Between The Times And Tides" (2012, pilns albums)


Caur un caur mākslas cilvēks! Tā gribētos iesaukties, runājot par leģendārās grupas "Sonic Youth" vienu no dibinātājiem Lī Ranaldo. Šķiet, savos 56 gados viņš ir aktīvāks kā jebkad agrāk! Muzikālas mākslas instalācijas muzejos un mākslas galerijās, albumi un dzejoļu krājumi - tās ir dažas no Ranaldo radošajām izpausmēm. Un vienu lielu daļu no tām viņš izveic kopā ar savu sievu mākslinieci Lī Singeru, kam mākslā eksperimenti tīk.


Droši vien Ranaldo "dzīves darbs" ir un paliek amerikāņu alternatīvā roka grupa "Sonic Youth"; kā nekā viņš tajā darbojies no 1981.gada, kad grupa dibināta, līdz pagājušam gadam, kad kvartets nolēma paņemt kādu brīsniņu atpūtas. Darbošanās "Sonic Youth" gan Ranaldo nekad nav bijis šķērslis savu personisko projektu attīstīšanā - kā 1987.gadā viņš sāka ar savu debijas solo plati "From Here To Infinity", tā nupat, marta viducī, turpina ar devīto albumu "Between The Times And Tides".


Šaubu nav - Ranaldo plate ir viens kārtīgs "oldskūls" jeb viens kreftīgs roks tajā izpratnē, kas mums par rokmūziku bija, pirms to monopolizēja visādi indī un poproka novirzieni. "R.E.M.", "The Rolling Stones" un Bītli ir tikai dažas āža kājas (labā nozīmē), kas lien laukā no plates desmit dziesmām. Tomēr iznīcinošs savā vērtējumā ir allaž šerpais mūzikas gaumes portāls "Pitchfork", sakot, aptuveni, ka albuma dziesmas ir kā glumas gliemenes, kas vienkārši izslīd cauri barības vadam, jo tām nav nevienas raupjas vietiņas, aiz kurām tās varētu kaut kur aizķerties. Protams, viss ir gaumes lieta. Taču var likt galvu ķīlā - šī Ranaldo plate patiks visiem klasiskā roka faniem, tai tiešām nav ne vainas. "Pitchfork" retoriski jautā: "Varbūt "Sonic Youth" varētu nākt Ranaldo palīgā?" Un droši vien, ka kaut kad atnāks ar. Tikai tad tas atkal būs "Sonic Youth", un visiem šitajiem burkšķiem būs, tā teikt, laime pilnīga.







Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no www.storefrontsticker.com.

2012, www.musicstories.lv


Nav komentāru: