piektdiena, 2012. gada 20. aprīlis

"Soap & Skin" - "Voyage Voyage" (video), "Narrow" (2012, pilns albums)

"Pagriez skaļāk un dziedi līdzi!" ik pa laikam (vismaz kādreiz) starp dziesmām sacīja džingls kādā visnotaļ populārā radiostacijā, un tūlīt sāka skanēt kaut kas no grupas "Autobuss Debesīs" vai dziesma ar piedziedājumu: "Vojaž, vojaž!", un tad sekoja kaut kas vēl franču valodā. Vārdu sakot, garlaicīgi. Bet šodien, pēc vairāk kā desmit gadiem, šīs vecās atmiņas atkal atausa domu apcirkņos. Un ne jau tāpēc, ka būtu atgriezies pie radiostacijas, kuru man, atbilstoši manam sirmajam vecumam, vajadzētu klausīties ikdienā. Bet gan tāpēc, ka šo pašu "vojaž, vojaž!" izdzirdēju pavisam citā versijā; un, sasodīts, man tā patika!

Vaininiece ir 22 gadus vecā Aņa Plašs, vai kā nu tur pareizāk izrunāt "Anja Plaschg", jeb uz skatuves - projekts "Soap & Skin". Viņas versija 1986.gada franču dziedātājas Klaudijas Fričas - Mentropas jeb "Desireless" pasaules topu grāvējam "Voyage Voyage" spēj aizkustināt pat tos, kam oriģināls liekas nodrillēta lētuma smakas pilns. Taču austrietes otrajā albumā "Narrow" ir arī dziesmas, piemēram, "Vater", kad brīžiem šķiet - pat duets "Sandra" dzied taisnāk! Taču tas ir maldīgs uzskats, jo beigu galā iešķībās notis tā iekļaujas kopējā dziesmas noskaņā, ka esmu drošs - tas darīts apzināti. Debijas plati "Soap & Skin" izdeva 2009.gadā, to sauca "Lovetune for Vacuum", un tās lielākie panākumi bija pašmājās Austrijā un nosacīti arī kaimiņos Vācijā.

Turpinājumā piedāvāju ieklausīties "Soap & Skin" jaunajā platē "Narrow", pirms tam veldzējoties "Voyage Voyage" jaunajā versijā.






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no "Soap & Skin" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: