pirmdiena, 2012. gada 23. aprīlis

"Maps & Atlases" - "Beware and Be Grateful" (2012, pilns albums)

Sena paruna vēsta: "Kamēr runcis Rīgā, peles lēkā pa galdu!". Nez, ko gan runcis var darīt Rīgā? Ja nu vienīgi aizbraucis pie veterināra nogriezt oliņas, lai saimniekam un pašam mierīgāka dzīve. Bet, tiesa, šādos brīžos mājās par galvenajām kļūst peles. Visiem zināma amerikāņu grupa "Kings of Leon", kaut kā pēdējā laikā viņiem tur nevedās tā sadzīve un satikšana savā starpā, tāpēc pērnā gada rudenī viņi paziņoja, ka paņems nelielu pauzīti, "dziedošās ģimenes" bundziniekam Netanam Folovillam dievojoties, ka tas nebūs ilgāk kā uz pusgadu. Pusgads akurāt ir pagājis, "Kings of Leon" klusē (joprojām ir Rīgā pie oliņdaktera), bet slimnīcā taču pīle nekad nepaliek tukša - tāpēc vieta tapusi aizpildīta ļoti ātri, par ko parūpējies kvartets "Maps & Atlases" no Čikāgas (peles, kas lēkā pa galdu).

Lai arī vizuāli grupas "Maps & Atlases" solists Erins Elders drīzāk atgādina Ziemassvētku vecīti, kam bārdā iemitinājies bišu strops, tas, ko viņš ar kolēģiem dara, nerada nekādas šaubas - "Kings of Leon v.2.0" ir radīts! Sākuši 2004.gadā, puiši, kas kopā mācījās vienā mākslas skolā, pamazām taustīja savu stilu, savu skaņu, un nu tas materializējies otrajā grupas studijas albumā "Beware And Be Grateful". Ceļā līdz tam gan pamainīts muzicēšanas stils (agrīnais esot bijis pārāk agresīvs), gan atrasta ieinteresēta ierakstu kompānija ("Barsuk Records"). Grupas otrais albums ir interesants. Visvairāk tajā var baudīt meistarīgos dziesmu aranžējumus, kur galvenā loma, protams, atvēlēta ģitārām.

Ieskatam grupas evolūcijas ceļā turpinājumā video dziesmai "Solid Ground" no debijas plates "Perch Patchwork" (2010), bet tūlīt aiz tā viss jaunais albums "Beware and Be Grateful".






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no "Maps & Atlases" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: