trešdiena, 2012. gada 22. februāris

"Heartless Bastards" - "Parted Ways" (video), "Arrow" (pilns albums)

"Grupas līdz šim vislabākais albums," nešauboties saka mūzikas prese, kad tās priekšā vērtēšanai nonāk Ohaijo štata (ASV) grupas "Heartless Bastards" ceturtais studijas albums "Arrow". Tai okeāna krastā šis kvartets, kura balss un dvēsele ir dziedātāja un ģitāras pavēlniece Ērika Vennerstroma, zināms labāk, tad kāpēc lai viņu viedoklim nepiekrist?

2003.gadā startējusi, "garāžroka" apvienība (kā tiek norādīts pie grupas resursiem internetā) "Heartless Bastards" lēnām un pamatīgi kaldinājusi savus panākumus. Ja ieklausās grupas pirmajos albumos - "Stairs and Elevators" (2005), "All This Time" (2006) -, izaugsme ir acīmredzama. Tik spēcīga Vennerstromas balss kā platē "Arrow" nav bijusi nevienā iepriekšējā albumā. To pašu var teikt par dziesmām - ja ir ļoti laba fantāzija, dažas dziesmas ("Simple Feeling") var pat aiz matu galiem pievilkt pie tā "garāžroka". Es gan nezinu, vai, piemēram, "The White Stripes" faniem šie ies pie dūšas - it kā "Heartless Bastards" arī tēmē uz minimālismu mūzikā -, taču brīžiem dziesmās izlien pa kādam tradicionālam amerikāņu folkmūzikas asnam ("The Arrow Killed The Beast"), un es pat slietos šos pieskaitīt vairāk pie šī žanra.

Dziļa, uz pārdomām vedinoša un pamatīga - tā varētu raksturot "Heartless Bastards" plati "Arrow". To arī piedāvāju noklausīties, pirms tam iemetot aci dziesmas "Parted Ways" video versijā.





Papildus resursi:
http://www.theheartlessbastards.com
http://www.facebook.com/heartlessbastards
http://www.myspace.com/heartlessbastards

Foto raksta ievadā no "Heartless Bastards" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: