trešdiena, 2012. gada 25. aprīlis

"Dirty Three" - "Sea Above, Sky Below" (video), "Dirty Three" (1995, pilns albums)

"Labāk vēlāk nekā nekad," sevi iedrošināja mūķene, klostera virtuvē pirmo reizi mūžā palūdzot burkānu nesarīvētā veidā, un, māsu nosodošo skatienu pavadīta, to saņēmusi, aizsteidzās pabeigt nupat savelto sniegavīru, iespraužot oranžo dārzeni tam deguna vietā. Tieši tāpat var teikt par daudzām labām lietām - pat iepazītas vēlāk, tās krāšņo dzīvi daudz vairāk kā tad, ja tās būtu palaistas garām vispār. Trio "Dirty Three" ir mans personīgais nesarīvētais burkāns - kaut apvienība darbojas jau no 1993.gada, tikai tagad, sava vecuma galā, to iepazīstu pa īstam un sajūtos kā bezmaz zaudējis pusi savas dzīves.

Instrumentālais trio "Dirty Three" ir internacionāls, katrs grupas dalībnieks nāk no sava kontinenta: Vorens Elliss dzīvo Parīzē Francijā, Miks Tērners Melburnā Austrālijā, bet Džims Vaits Ņujorkā ASV. Viņu pirmais uznāciens kā grupai notika 1993.gadā Melburnā, un kopš tā laika viņi nemitīgi pārvietojas starp šiem trim kontinentiem, ierakstot plates un koncertējot. 1996.gadā Ellisu uzrunāja Niks Keivs - viņš aicināja Ellisu piedalīties viņa jaunās plates ierakstā. Tā viņš kļuva par daļu no "Nick Cave and the Bad Seeds" un vēlāk arī no "Grinderman".

Uz "Dirty Three" diskiem noteikti būtu jābūt brīdinošai atzīmei, ka šī mūzika izraisa atkarību. Var paņemt jebkuru no grupas desmit līdz šim iznākušajiem albumiem un gluži vienkārši tajos ienirt! Vairs nebūs nedz problēmas, nedz satraukums, nedz stress un viss pārējais - vienkārši jāklausās, jāklausās un jāklausās! Un, lai dies' nogrābstās un stāv klāt tam, kurš iztraucēs šajā nodarbē! Ir cilvēki, kas meditē vai cenšas aizmigt, klausoties delfīnu skaņās vai tārpu purkšķos, vai vienalga kādās līdzīgās glupībās. Tad nu no savas puses es iesaku aizstāt šīs skaņas ar "Dirty Three" albumiem. Un vienalga, vai tas ir grupas otrais, savā vārdā nosauktais albums, ko iespējams noklausīties še zem raksta, vai nupat iznākusī jaunā plate "Toward the Low Sun", ko meklējiet digitālajos mūzikas veikalos. Dziesmas "Sea Above, Sky Below" no plates "Ocean Songs" (1998) videoversijā var novērtēt arī trio sadarbību ar Niku Keivu.






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no grupas "Dirty Three" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: