ceturtdiena, 2012. gada 26. aprīlis

"Horrible Present" - "54, I Love You But It's Time To Get Off" (2012, pilns albums)

Tos, kas interneta portālos "apliek" visus un jebko, mūsu lepnums, Lauris Reiniks, reiz nosauca par "dīvānos pirdējiem". Arī es, protams, šajā jautājumā neesmu bez grēka - reiz "Delfi" portālā pie ziņas, ka Pārtikas un veterinārais dienests pārbaudīs, vai RIMI veikalu akvārijos mītošās dzīvās karpas tiek turētas atbilstoši visiem dzīvnieku labturības noteikumiem, pierakstīju komentāru: "Brīvību Villijam!"

Taču ir kāds mūzikas stils, kas ļoti atgādina Reinika pieminēto fizioloģisko procesu, un tas ir tā saucamais "lo-fi" stils. Noslēpumains, allaž tāds kā miglā tīts. Ja kāds to palaiž, visi izliekas neko nezinām; pat nododošais aromāts izplatās tik vienmērīgi, ka nevienam nav ne mazākās jausmas, no kura tas nācis. Taču, atšķirībā no fizioloģiskās "dīvānā piršanas", šie "lo-fi" meistari rada skaņu aromātu, no kura neviens nebēg. Tieši otrādi - kur ir, tur sarodas vēl!

Viens no šādiem "lo-fi" aromātu meistariem ir itālis Nikolā Dona, kurš šobrīd dzīvojas pa Angliju. Šā gada sākumā viņš izdeva savu debijas plati "54, I Love You But It's Time To Get Off". "Bedroom pop-oriented," plates muzikālo ievirzi raksturo itāļu mūzikas pazinēji no bloga "Polaroid". Tātad - guļamistabas pops. Un guļamistabā, protams, ir dīvāni, kuros var... Protams, jābūt vājprātīgam, lai pāris rindkopu laikā vienā ķīselī saliktu Lauri Reiniku un šo itāli Nikolā, un apgalvotu, ka viņiem ir kas kopīgs. Bet es taču nekad neesmu uzrādījis ārsta zīmi, ka ar mani viss ir kārtībā...




Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no horriblepresent.bandcamp.com.

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: