svētdiena, 2012. gada 29. aprīlis

"Cast" - "Sandstorm" (video), "Troubled Times" (2012, pilns albums)

Briti "Cast" ir ļoti spilgts deviņdesmito gadu britpopa tendenču piemērs. 1995.gadā viņi debitēja ar lielisku plati "All Change" (ja atceramies, tajā bija enerģiskā un laikam visu laiku populārākā "Cast" dziesma "Sandstorm"), vēl pēc diviem gadiem sekoja panākumiem bagātā plate "Mother Nature Calls", tad vēl pēc diviem - "Magic Hour". Un tad pēkšņi pienāca divdesmit pirmais gadsimts, un tādi "Cast" vairs nevienam īpaši nebija vajadzīgi - bija sākusies R'n'B un klepošanas mode mūzikā, un šādus vīrus kā Džonu Paueru ar kolēģiem sāka uzskatīt par ko līdzīgu šlāgerim.

Ko tur liegties, vismaz "Cast" gadījumā tur melots nebūs ļoti - salīdzinot ar jauneklīgo skanējumu debijas platē, nupat iznākušais grupas piektais albums "Troubled Times", būsim godīgi, jau velk uz šlāgera pusi. Varbūt vārds "šlāgeris" te nebūtu minams tik negatīvā nozīmē kā, piemēram, "Latvijas radio 2" repertuārs, taču, ja paklausās mūzikas tendencēs, kas šobrīd valda kaut vai tajās pašā britu salās, "Cast" ir, teiksim tā, vismaz vecmodīgi. Un tas ir tik stilīgi! :)

"Cast" ir atgriezušies, atkal sanākuši kopā, lai dāvātu prieku gluži kā to darīja pirms septiņpadsmit gadiem. Vai viņus kāds sapratīs? Vai spēs atkarot zaudētās pozīcijas? Visticamāk, nē. Bet ir labi starp visiem tiem gružiem, kas piedrazo radio ēterus un topus, atkal sastapt kaut ko no laikiem, "kad zāle bija zaļāka, bet homīši zilāki."

Nobeigumā "Cast" visu laiku spilgtākā dziesma "Sandstorm" no tālā 1995.gada un pēc tam viss jaunais albums "Troubled Times".






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no grupas "Cast" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: