ceturtdiena, 2012. gada 19. aprīlis

"Now, Now" - "Friends With My Sister" (video), "Threads" (2012, pilns albums)

Klāt ir pavasaris. Pirmajā daudzmaz siltajā dienā, kad ļaudis devās ārpus "pilsētas akmeņiem", liela daļa no viņiem (ļaudīm), aizmirsusi par pagājušā vasarā karstumā uzbrūkošiem odu un dunduru bariem, kā mazi muļķīši lēkāja pakaļ pirmajam šajā pavasarī ieraudzītam bišu pārim vai tauriņam, pēc kura krāsojuma izteica savus nenormāli gudros spriedumus, kāda gaidāma vasara. Labi, ka mans šāgada pirmais tauriņš bija gaiši zaļš: tātad varianti divi - pirmkārt, vasarā dabūšu saēsties labi daudz zaļos salātus vai, otrkārt, būs tādas iesnas, ka, tās šņaucot, zaļš gar acīm ies... Bet ko nu par tādām prozaiskām lietām kā tauriņi un puņķi, ja pavasaris tiešām ir atnācis. Vislabāk to sajust pēc pirmā pavasara lietus - pat, ja dzīvo bruģētas ielas vidū, šim lietum ir patīkama "pēcgaršā". Tieši tāda, kādu rada amerikāņu trio "Now, Now".

Garais un ar tēmu šķietami nesaistītais ievads, protams, ir pamats tam, ka nespēju tā profesionāli analizēt nedz šīs, nedz citu grupu muzikālo sniegumu, ķidājot to dalībnieku sekmes solfedžo pielietošanā vai pareizu gammu spēlēšanā. Taču es vados no sajūtām - gluži, kā to dara nospiedošais vairākums klausītāju! Un trio "Now, Now", viņu otrā plate "Threads" manī rada tieši šī pavasara lietus asociāciju - tas nav nekas unikāls, īpaši lietainos pavasaros pat apnīkošs, taču, kad gandrīz pusgadu esam pavadījuši tumšā, lietainā, sniegotā un aukstā laikā, šis lietutiņš liekas gluži kā jaunas dzīves sākums.

"Now, Now" (plašāks nosaukums ir "Now, Now Every Children") sākums ir rodams jau tālajā 2003.gadā, kad augstskolā sastapās Keisija Deledžera un Bredlija Hola, toreiz viņām bija sešpadsmit. Koncertos abām piepalīdzēja Bredlijas māsa Britija un citi, taču "īstais trešais" dalībnieks Džess Ebots dāmām pievienojās tikai 2009.gadā jau pēc "Now, Now" debijas albuma "Cars" iznākšanas. Tātad grupas otrais albums "Threads" ir pirmais "īstā trio" albums. Un tas ir labs albums. Interesanti komponētas un aranžētas dziesmas, izmantojot ne tikai indī grupām tik ierastos instrumentus - ģitāras -, bet arī, piemēram, bandžo (dziesmā "Colony"). Dziesmās pilnvērtīgi var novērtēt Keisijas vokālu, kas varbūt arī nav nekāds operā izmantojamais, taču šajā mūzikas nišā viņa ir spēcīga. Plate "Threads" noteikti jānoklausās - pie tās, visticamāk, nesanāks nekādi danči, taču tā noskaņās ienesīs jau pieminētā pavasara lietus "pēcgaršu". Pilnīgi noteikti!

Turpinājumā dziesma "Friends With My Sister" no pirmās "Now, Now" 2007.gada singlplates "Not One, But Two". Tūlīt aiz tās visa plate "Threads".






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no "Now, Now" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: