trešdiena, 2011. gada 7. septembris

"Sleepy Age" - "Cat Face", "Décor" (video), "Self Titled LP" (pilns albums, audio)

Kad viņi 2009.gadā sāka, savādākas bija divas lietas. Pirmkārt, grupā "Sleepy Age" spēlēja četri dalībnieki un, otrkārt, viņu stils bija vairāk uz ģitārām bakstīts. Šobrīd viņi ir tikai trīs, un tas, ko viņi spēlē, jau vairāk līdzinās sintipopam. Savā "MySpace" profilā (kad to vēl varēja apskatīt), viņiem bijis ieraksts, ka grupa spēlē, ietekmējoties no "Radiohead" un "The Pixies" un viņiem liekoties, ka "Sleepy Age" izklausoties gluži kā Mailija Sairusa. Lai saprastu, acīmredzot, joku, še būs šīs mākslinieces oriģinālais nosaukums - Miley Cyrus. Un tagad visi kopā smejamies - ha ha ha!

Skaidrs, ka ar humora izjūtu "Sleepy Age" līderim Džošam Bārdžesam un viņa kolēģiem nav paveicies. Toties spēcīgāka puse izrādījusies muzicēšana. Jaunzēlandiešu trio "Sleepy Age", kas sastāv no Bārdžeša, kurš spēlē ģitāru, sintezatoru un dzied; Džoša Bleka, kurš atbildīgs par basģitāru; Matiasa Doula, kurš grupā ir bungu pavēlnieks (iesākumā bija vēl arī ceturtais - ģitārists Vils Edmonds), savu debijas singlplati izdeva 2010.gada rudenī. Tajā bija četras dziesmas ar izteikti "ģitārisku" ievirzi un dažbrīd nepieklājīgiem un pat agresīviem dziesmu vārdiem ("Fuck Yr Friends" (Lai tavi draugi iet palasīt sēnes un apēd tās ar baltiem bumbulīšiem un sarkanās micītes! - tulkojumā no angļu valodas)). Viņu muzicēšanu pielīdzināja labākajām Britpopa tradīcijām.

Tomēr šogad iznākušais singls "Décor" daudzus "Sleepy Age" fanus un pazinējus pārsteidza - viņi savu skanējumu ir pārlikuši no ģitārām uz sintezatoru! Vai tas ir tikai eksperiments vai tāds būs viņu skanējums turpmāk, rādīs laiks un nākamās "Sleepy Age" plates. Bet skaidrs ir viens - zēni skan jestri! "Sleepy Age" debijas singlpati visā pilnībā var noklausīties še zemāk, bet pirms tās divi video - viens dziesmai "Cat Face", ar ko puikas piedalījās kādā konkursā 2009.gadā un jau izslavētais jaunākais singls "Décor".


Papildus resursi:
http://sleepyage.com
http://www.facebook.com/pages/Sleepy-Age

Foto raksta ievadā no www.robotpigeon.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: