piektdiena, 2011. gada 30. septembris

"Oh Minnows" - "Everyday" (video), "For Shadows" (pilns albums, audio)

Londonietis Kriss Stīls-Nikolsons iepriekš spēlēja "indie" trio "Semifinalists" sastāvā, bet nu izpaužas savas virsvadības projektā "Oh Minnows". Tam nesen klajā nāca debijas plate "For Shadows", kas ir 80.to sintezatormūzikas un šodienas "indie" sajaukums. Pēc "Semifinalists" izjukšanas Nikolsons iemēģināja spēkus filmu veidošanā, tomēr mūzika izrādījās stiprāka.

Arī "For Shadows" var skatīties kā filmu. Albums rada noskaņu, it kā virs galvas lidotu labais pūķis Baisulis, zobos nesdams skaistajai princesei nozagto apakšveļu, kuru pielaikot pašam nedaudz vēlāk. Ja nedaudz piefantazē, plate aiznes arī uz laikiem, kad uz zemes saimniekoja lielas ķirzakas, kas pārtika no "Selgas" vafelēm ar pārāk lielu transtaukskābju saturu un tāpēc izmira. Bet daudz mazāk fantāzijas vajag, lai, klausoties "Oh Minnows" debijas plati, atgrieztos astoņdesmitajos. Tāds kārtīgs "New Order", tikai ne tik elektriski ritmisks un vairāk romantiski emocionāls - Londonas trio seko līdzi laika garam.

Turpinājumā "Oh Minnovs" daiļrades iepazīšanai visa viņu debijas plate "For Shadows" un arī video dziesmai no tās - "Everyday".





Papildus resursi:
http://ohminnows.com
http://www.myspace.com/ohminnows
http://www.facebook.com/pages/Oh-Minnows
http://ohminnows.blogspot.com

Foto raksta ievadā kadrs no video klipa grupas "Oh Minnows" dziesmai "You'll Never Know Us" (www.promonews.tv).

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: