piektdiena, 2011. gada 9. septembris

"The Patience" - "Sun Is Always pt​.​1" (pilns albums, audio)

Nedomāju, ka noklausoties zem šī raksta atrodamo plati, kādam pat vislielākajos dzēruma murgos ienāktu prāta domā, ka šī mūzika nāk no... Krievijas. No valsts, kuras popmūzika uzdzen aukstas tirpas, liekot pat vairāk cienīt latviešu šlāgerus. Tomēr tā ir taisnība - Krievijas pilsētā Novosibirskā jau vairākus gadus darbojas kāds kolektīvs, pēc visa spriežot, četru cilvēku sastāvā, kuru uzstāšanos koncertos gaida daudzi viņu fani, kuru pulks nu gan, cerams, krietni augs arī ārpus šīs kaimiņvalsts trešās lielākās pilsētas.

Viņi maldina ar visu - ar krievu mūzikai neraksturīgi inteliģento skanējumu, instrumentu un balss aranžējumiem, tekstiem tikai angļu valodā un, visbeidzot, ar nosaukumu - "The Patience". Protams, zemapziņā jau varbūt bija cerība, ka zem visa tā planktona un kaku galiem, kas pārpilnībā peld krievu mūzikas dīķī, ir atrodama arī pa kādai nogrimušai pērlei. "The Patience" ir viena no šīm pērlēm!

Jau gadus trīs viņi spēlēja un mēģināja, slīpējot un meklējot savu skaņu. Un to viņi ir atraduši šajā "dream-pop" skanējumā, kurā sapņa lidojumu pastiprina vokāliste Ali. Pat lielās kaimiņzemes mūzikas apskatnieki ir vienisprātis - "The Patience" ir kaut kas ļoti neraksturīgs mūsdienu krievu mūzikai.

Pavasarī "The Patience" pēc trīs gadu eksperimentēšanas izdeva savu pirmo singlplati "Sun Is Always pt​.​1". Tās ir trīs dziesmas, kas kā kāršu namiņu sagrauj gadu gadiem krātos aizspriedumus par krievu mūziku.



Papildus resursi:
http://thepatience.bandcamp.com
http://www.last.fm/music/Patience%2C+The

Foto raksta ievadā no grupas "The Patience" profila "last.fm" portālā.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: