svētdiena, 2011. gada 18. septembris

Ben Rector - "Free Falling" (video), "Into the Morning" (pilns albums, audio)

"Ļ.cien. Pastniek! Ikreiz, kad Tu manā pastkastītē iemet kādu reklāmas vai politisko partiju brošūru, mirst mazs kaķēns. Tāpēc, lūdzu, nemet manā pastkastītē šo drazu. Tev taču patīk mazi kaķēni, vai ne?" Šādu vēstījumu pielīmēju mājās pie ieejas durvīm, jo vairs nav glābiņa no tām reklāmas avīzēm. Protams, man vajadzēja zināt, ka mūsu kaķmīļu mājā, kurā katrs par savu pienākumu uzskata mest pa logu nabaga radījumiem visu, kas pašiem negaršo vai palicis pāri, šāds paziņojums nenostāvēs ilgāk par pāris stundām. Tas vairs nebija savā vietā pēc pusstundas! Bet dažbrīd man tā gribētos šādu pašu paziņojumu piekarināt arī pie savas elektroniskās pastkastes, jo drazu tiešām netrūkst. No otras puses - reizēm pa vidu tai drazai var atrast arī patiešām labas lietas. Un akurāt tā gadījās ar amerikāņu puisi vārdā Bens Rektors.

E-pasts nesolīja neko labu - "soul-popa" pārstāvis no ASV; nedaudz cerības viesa, ka šobrīd viņš aktīvi savā muzikālajā karjerā darbojas Nešvilā - no turienes ierasti nāk vieni no labākajiem Amerikas folka, folkpopa un visu šo paveidu mākslinieki. Tomēr Rektora plate "Into the Morning", kura priekšā nonāca pirmā, jau ar ievadošo dziesmu "The Beat" lika saprast, ka doma par elektroniskā pastnieka aizgaiņāšanu, piesaucot mazus kaķēnus, varbūt arī nav nemaz tik laba. Ben Rektors spēlē, jā - popmūziku, taču tajā ir daudz kas no pieminētā Nešvilas gara. Bērnībā apguvis klavierspēli, vidusskolā ģitāru, 2006.gadā uzvarējis "Džona Lenona komponistu konkursā" popa kategorijā, 2007.gadā 21 gda vecumā Rektor izdeva savu pirmo plati "Twenty Tomorrow".

Pāris dienas atpakaļ iznāca Rektora jau ceturtais albums "Something Like This". Ieskatu tajā var rast šajā videoanotācijā.



Bet vispār Rektors noderēs visiem melodiskā pop-rok-folka cienītājiem. Dziesmās ir spēks - to var just! Rektora otrā studijas plate "Into the Morning" atrodama zem šī raksta, pirms Toma Petija slavenās dziesmas "Free Falling" koverversijas Rektora izpildījumā.





Papildus resursi:
http://www.benrectormusic.com
http://www.myspace.com/benrector
http://www.facebook.com/benrector

Foto raksta ievadā no Bena Rektora profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: