sestdiena, 2011. gada 24. septembris

Bryan Adams - "Bare Bones" (2010, albuma apskats)

Viņa debijas albums iznāca tālajā 1980.gadā, nosacītu atzinību iegūstot tikai dzimtajā Kanādā. Bet vienpadsmit gadus vēlāk, 1991.gadā, viņa sestā plate "Waking Up the Neighbours" ar karjeras visu laiku lielāko grāvēju "(Everything I Do) I Do It for You" pirmo vietu albumu topos neieguva tikai uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmās valstīs. Viņš, protams, ir kanādiešu lakstīgals Braiens Adams, kurš pagājušā gadā izdeva koncertalbumu "Bare Bones".



Kā jau redzams albuma video prezentācijā, šī plate ir ļoti vienkārša. Gan izpildījumā, gan dziesmu atlasē. "The Bare Bones" tūre 2008.gadā sākās kā eksperiments. Pēc 1996.gada MTV "Unplugged" albuma ierakstīšanas Adamam jau labu laiku gribējās koncertēt bez visa tā lēruma ar aparatūrām, instrumentiem un vadu kilometriem; viņš gribēja izdziedāt savas visu laiku populārākās dziesmas intīmāk. Viņa kolēģi, piemēram, Stings un citi problēmu "atrisināja", koncertējot ar simfonisko orķestri, bet Adamam tas likās pārāk māksloti. Tāpēc viņš izveidoja koncertprogrammu, kurā uz skatuves ir tikai viņš un vēl Gerijs Breids pie klavierēm. Un viss!



Starp citu, vai iepriekšēja dziesmā Adams nav simtsprocentīga Brūsa Springstīna balss kopoja?... Un nu atpakaļ pie albuma. Par saturu. Kā minēts, arī tā izvēle ir vienkārša, vadoties pēc tūres koncepcijas - dziesmām jābūt tādām, ko publika var dziedāt līdzi un plaukšķināt rociņas, tādējādi aizstājot kādu no iztrūkstošajiem instrumentiem. Platē ir gan "Here I Am", "Lets Make A Night To Remember", gan "(Everything I Do) I Do It for You" un "All For Love". Vārdu sakot - vienam kārtīgam Adama fanam neko vairāk nemaz nevajag!



Dziesmām mijoties ar Adama komentāriem un jociņiem, gluži nemanot paiet stunda un piecpadsmit minūtes un tu attopies šodienā pēc ceļojuma, kas tevi aiznesa uz laikiem, kad šīs dziesmas dzirdēji pirmo reizi. Liels plus šai platei ir tas, ka tā nav veco dziesmu oriģinālo ierakstu kompilācija, šis ir Braiens Adams tāds, kāds viņš ir tagad; viņa skatījums uz savu daiļradi šodienas acīm. "Es ceru, jūs izbaudīsiet šo mūziku tikpat ļoti, cik es izbaudīju, to izpildot," albumā novēlējumu klausītājiem izsaka Braiens Adams. Katram mūzikas kolekcionāram plauktiņā "Dzīvā vēsture" šim albumam būtu jābūt. Ja tur nepietiek vietas, droši var izmest kādu no vecajām Adama "Best of" izlasēm, šo ieliekot vietā.





Albuma vērtējums: 6/10
Citi vērtējumi:
Allmusic: 4/5

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: