svētdiena, 2011. gada 4. septembris

Giorgio Tuma - "New Fabled Stories", "ML DB (Mary Louise Song)" (video), "In The Morning We’ll Meet" (pilns albums, audio)

Vasara beidzot nu ir pagājusi. Ardievu karstumā sasvīdušie pupi un odu sakostie cirkšņi! Klāt lapkritis, kad koku zaļās rotas pārvērtīsies daždažādās spilgtās krāsās, lai rudens izskaņā vāļātos kādā peļķē ielas malā. Un tādos brīžos jau gribās atcerēties siltāku un gaišāku laiku - sajust novembrī jūliju, piemēram! Dabā to izdarīt ir grūti. Bet iztēlē nē. Sevišķi, ja kāds piepalīdz. Un viens tāds līdzētājs ir - itālis Džordžio Tuma.

"Dažreiz, pašā vasaras viducī, salda melodija, kas atmiņās atgriež atpakaļ pie Braiena Vilsona vai "Stereolab" un sešdesmito gadu ekstravagantās itāļu filmu mūzikas (piemēram, Piccioni, Rota, Umiliani), ir tieši tas, kas vajadzīgs," velkot paralēles ar Tumas daiļradi, apgalvo itāļu mūzikas portāls "Polaroid". Un tiešām - vieglums, kurā savas dziesmas indie un jazz manieru krustojumā izspēlē Tuma, staro, apžilbinot pat caur vistumšākajām saulesbrillēm.

Savu debijas plati "Uncolored (Swing'n'Pop Around Rose)" duets (vēl viņiem ierakstos un koncertos izpalīdz seši citi mūziķi), kurā bez Tumas darbojas arī Alise Rosa, izdeva 2005.gadā. Viņu otro plati "My Vocalese Fun Fair" pēc tās ieraksta materiāla noklausīšanās bez vārda runām izdeva mūzikas izdevniecība "Elefant Records". Nupat tās paspārnē iznācis arī Tumas trešais albums "In The Morning We'll Meet".

Tumas bērnības lielā mīlestība bija grupa "The Clash". Kā tad tā, jautās kāds izbrīnījies klausītājs, nesaskatos itāļa daiļradē pat ne mazāko līdzību ar angļu pankroka leģendas ietekmēm. Nu kaut kā tā ir sanācis, ka otrais flangs, par kuru fanoja Ruma, bija Niks Dreiks, Tims Baklijs, Markos Valle, Mārvins Gejs un... Brodvejas mūzikli. Lūk, atbilde izbrīnītajiem!

"Ļoti ambiciozs, parādot lielu 60.to gadu mūzikas mīlestību, viegls roks un eleganti vienkārši klausāms - perfekts papildinājums klusam vasaras vakaram," par Džordžio Tumas daiļradi gluži vai noelšas mūzikas portāls "Popjunkietv". Nu ko? Lai tad iet arī visa jaunā plate "In The Morning We'll Meet", bet pirms tās divas video versijas - dziesmai "New Fabled Stories" no aktuālākā albuma un "ML DB (Mary Louise Song)" no "My Vocalese Fun Fair".







Papildus resursi:
http://www.elefant.com/bands/giorgio-tuma
http://www.myspace.com/giorgiotuma
http://it-it.facebook.com/pages/Giorgio-Tuma

Foto raksta ievadā no popjunkietv.posterous.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: