trešdiena, 2011. gada 21. septembris

"Revival Hymns" - "Feathers" (pilns albums, audio)

Ir pirmdienas rīts. Pusastoņi. Ļaudis steidzās uz darbu. Burzmai pa vidu iet kāds vīrs. Pusmūžā. Ar hūti galvā. Viņš zem šīs galvassegas jūtās drošs. Drošs par to, ka neviens apkārt pat nejojauš, ka šorīt viņš uzģērbis sieviešu apakšveļu. Tā mazliet niez un berzējas, bet tomēr viņš to beidzot ir izdarījis - iet uz darbu krūšturī un hūtē. Viņam garām paiet kāda sirma kundze. Jau pa gabalu redzams, ka viņa ir no laukiem, visticamāk, iebraukusi no Medzes nopirkt rupjmaizes ķieģelīti. Viņas lauku darbos nosmērētais izejamais mētelītis rudens vējā purinās, gumijas zābaki smagnēji skar pilsētas bruģi. Tā viņi paiet viens otram garām un uz brīdi saskatās. Viņi saprot, ka vairs nekad mūžā neredzēs viens otru, tāpēc sieviņa uzsmaida vīram, bet tas laipni pasniedz viņai savu vizītkarti, kurā norādīta viņa profesija: "Zobārsts - protezētājs". Un viņi tiešām vairs nekad nesatikās...

Šis ir lielbudžeta filmas scenārijs par vītu hūtē un veco lauku sieviņu, ko nupat sāku un pabeidzu. Domāju, Holivuda to ņems pretī atplestām rokām. Bet man būs viens nosacījums - filmas skaņu celiņam noteikti jāizmanto somu grupas "Revival Hymns" debijas albuma "Feathers" dziesmas. Jo filmas scenārijs radās, klausoties tieši tās.

Pieci Somijas pilsētas Tamperes puikas 2010.gadā nodibināja šo apvienību, kas spēlē dažnedažādu mūzikas stilu kokteili - "indie/alternative/post rock/shoegazing", kā minēts viņu mājas lapā. Kaut kas sirreāli depresīvs un tajā pašā laikā emocionāli pacēlošs ir "Revival Hymns" dziesmās. Vienu brīdi, liekas, dzied mūžīgo celibātu nosolījušos mūku koris, citā brīdī nevilšus liekas, ka mūkus cellē aizdzinis un savu zvaigžņu laiku solo spēlē "Guns'n'Roses" ģitārists Slešs. "Good stuff," saka mans labs draugs, kurš nemaz pats nezina, ka viņš man tāds ir, Pīters Krogholms no "All Scandinavian" mūzikas portāla. Ko tur vairs piebilst - tā "Revival Hymns" debijas plate "Feathers" tiešām ir laba manta! Tūlīt zem šī raksta - plate visā pilnībā, bet grupas mājaslapā tā pieejama bezmaksas lejupielādei.



Papildus resursi:
http://www.revivalhymns.com
http://www.facebook.com/revivalhymns

Foto raksta ievadā no www.missthestars.com (attēlā redzamās govis nav grupas dalībnieces, iespējams, tikai skatuves strādnieces).

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: