ceturtdiena, 2011. gada 1. septembris

"Beirut" - "East Harlem" (video), "The Rip Tide" (pilns albums, audio)

Beidzot ilgi gaidītais amerikāņu indie-folka apvienības "Beirut" trešais studijas albums ir klāt! Zeks (vai Zečs) Kondons pie jaunās plates strādājis ļoti skrupulozi, studijā ierakstīto materiālu mājās vēl un vēlreiz pārklausoties un novedot ierakstu līdz pilnībai. Un šis process ilga veselus divus gadus.

"Tas ir iespaidīgi, ka tikai piecu gadu laikā Kondons izaudzis par tik labu komponistu un dziesmu aranžētāju," klausoties jauno plati, secina mūzikas portāls "Pitchfork". "Vērojot viņu pieaugam (debijas plates "Gulag Orkestar" izdošanas brīdī Kondonam bija tikai 19 gadu), mums ir bijusi iespēja izsekot viņa bagātīgās un spožās balss nobriešanai." Daži apskatnieki norāda, ka "The Rip Tide" ir pirmais "Beirut" albums, kurā kādu dziesmu var nosaukt par hitu, piemēram, pirmo singlu "East Harlem" vai "Santa Fe".

To, ka "Beirut" jaunajā platē ir ļoti mainījusies, atzīst arī britu "The Guardian", gan norādot, ka korekcijas skanējumā nav uz sliktāko pusi un jaunajā platē "joprojām ir daudz vecā "beirutisma"." Bet raidsabiedrības "BBC" mūzikas komentētājs Džeims Skiners piebiedrojas to pulkam, kas uzskata, ka Kondons ir caur un caur atdevies popam, un šajā platē nav nekā no "Beirut" iepriekšējās daiļrades dziesmām "Elephant Gun" vai "Nantes".

Cik cilvēku, tik viedokļu. Tomēr, jāatzīst, šī ir viena no spēcīgākajām platēm, kas izdota 2011.gadā. Varbūt ir nedaudz izdabāts komercijai un radiostaciju standartiem, tomēr plate ir galvastiesu pārāka par iepriekšējiem "Beirut" albumiem. Iespējams, šis būtu pirmais šā gada albums, kuru, ja vajadzētu novērtēt desmit baļļu sistēmā, varētu atalgot ar augstāko punktu skaitu. Vienkārši izbaudi to!





Papildus resursi:
http://beirutband.com/
http://www.myspace.com/beruit

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: