trešdiena, 2011. gada 28. septembris

"Apparat Organ Quartet" - "Babbage", "Konami" u.c. (dziesmu izlase, audio)

Kādreiz Padomju Savienībā tik populārās filmas "Viešņa no nākotnes" viens no pozitīvajiem varoņiem robots Verters par vienu no iecienītākajām nodarbēm atzina robotu-ģitāristu sacensības. Kā tādas izskatās robotu pasaulē, grūti teikt, bet var pieņemt, ka īslandiešu kvintets "Apparat Organ Quartet" Vertera lāga sirdij liktu priekā iemirdzēties visos diskobumbas toņos, kaut tajā nav neviena ģitārista. Četri sintezatoristi un viens bundzinieks - tāds ir šīs grupas sastāvs.

"Apparat Organ Quartet" radās 2002.gadā, kad to nodibināja Johans Johansons, tajā pašā gadā izlaižot arī debijas plati, nosauktu grupas vārdā. Viņus salīdzina ar "Kraftwerk" un "Daft Punk", no pirmajiem paņemot muzicēšanas manieri, bet no otrajiem - "robototās" balsis. Jāpiezīmē, ka puiši pilnīgi visus instrumentus spēlē manuāli - tur nav pielikts datora visuresošais pirksts. Un spēlē viņi ne uz tiem modernākajiem sintezatoriem - kā grupa atzīst savā mājaslapā, viņu koncertu un ierakstu instrumentu sarakstā ir arī "Jūraslaikmeta vecuma" Krievijā ražots sintezators.

Lai arī "Apparat Organ Quartet" mūzika, protams, ir specifiska, tā domāta ne tikai "Kraftwerk" publikai. Tas no personīgās pieredzes. Jo īslandieši tomēr ir gājuši uz priekšu, viņu sniegums nav tik monotons kā vācu kolēģiem, bez tam dziesmās dzirdamas ne tikai "robotu balsis", bet dažbrīd pat tīri cilvēciskas. Pagājušā gadā grupai iznāca jauna plate "Pólýfónía", kas pašmājās tika nominēta kā viens no 2010.gada Īslandes labākajiem albumiem, bet tā noformējums tika atzīts par aizvadītā gada labāko Īslandes mūzikas albumu dizainu.

Ieskatam dzīvā "Apparat Organ Quartet" uzstāšanās kādā TV šovā, bet pēc tam vēl dažas dziesmas no plates "Pólýfónía". Nu tad aiziet robotu-sintezatoristu konkurss!





Papildus resursi:
http://www.apparatorganquartet.com
http://www.myspace.com/apparatorganquartet
http://www.facebook.com/ApparatOrganQuartet

Foto raksta ievadā no grupas "Apparat Organ Quartet" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: