ceturtdiena, 2011. gada 29. septembris

"48V" - "South II" (pilns albums, audio)

Ķīnieši vispār ir baigie ziķeri! Ne velti tieši viņi tiek uzskatīti par daudzu mūsdienās joprojām lietojamu uzparikšu un lietu izgudrotājiem - papīrs vien ir ko vērts! Var i avīzi palasīties, i staigāt tīru dibenu. Ķīnieši, nenoliedzami, ir arī attapīgi. Bez šīs īpašības viņi nebūtu ne to pašu papīru izgudrojuši, ne uzbūvējuši savu Lielo mūri, kuru, star citu, nevarot redzēt no kosmosa, kā ticis apgalvots iepriekš. Bet attapību šie jaukie ļaudis nav zaudējuši arī šodien. Nu lūk, piemēram, četri ķīniešu puikas ir sariktējuši post-roka kolektīvu "48V" un, atšķirībā no daudziem citiem saviem tautiešiem, kuri neprātīgi vēlas iekarot pasaules mūzikas skatuves, šie to mierīgi var darīt - viņi tikai spēlē un nedzied dzimtajā valodā, līdz ar to izpaliek skaņas, kas līdzinātos nodīrāta kaķa elsām.

Neko daudz par viņiem jau nezinām. 2006.gadā izdeva savu debijas plati "South", bet šogad tam sekoja turpinājums "South II". Ak jā, vel zinami grupas dalībnieku vārdi: 丘勇胜/杨尚武/苏哲维/黄雨/樊斌. Domājams, tulkojums nav nepieciešams.

Ne tik bieži nākas ielūkoties šīs pasaules daļas mūzikas daiļradē - visādi stereotipi un tā. Bet "48V" ne ar ko neatšķiras no līdzīgiem post-roka kolektīviem citviet pasaulē. Viņu mūzika tiešām ik brīdi gluži kā ar 48 voltu strāvu sadod pa pirkstiem un pakutina nervu galiņus. Un tas, ka šāda mūzika nāk no valsts, kurā ražots gandrīz pilnīgi viss, kas atrodams mūsu mājās, darbā un mugurā, iespaido. "South II" pilnā skanējumā še turpinājumā.



Papildus resursi:
http://www.myspace.com/48vodka
http://www.facebook.com/band48v

Foto raksta ievadā no grupas "48V" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: