piektdiena, 2011. gada 23. septembris

Christina Perri - "Jar of Hearts" (video), "Lovestrong" (pilns albums, audio)

2010.gada jūlijā visa dzīve Kristīnai Peri sagriezās kājām gaisā - ASV TV kanāls "Fox" viņu uzaicināja izpildīt savu dziesmu "Jar of Hearts" šovā "So You Think You Can Dance", kas, visticamāk, ir kas līdzīgs mūsu "Tirinies ar zvaigzni" murgiem. Kopš šīs jūlija dienas Peri dzīvē viss ir mainījies - viņu uzreiz ievēroja attiecīgi cilvēki un, skat, debijas plate "Lovestrong" nupat ir nākusi pie klausītājiem visā pasaulē.

Divdesmit piecus gadus vecā māksliniece dzimusi Filadelfijā (ASV), bet ģitārspēli apguvusi, ierakstā no mūzikas kanāla "VH1" skatoties, kā to (ģitāru) spēlē grupas "Blind Melon" dalībnieks Šenons Hūns. Peri debijas plate "Lovestrong" ASV iznāca šā gada maijā, pie mums Eiropā - šonedēļ. Amerikā to uzņēma ar dalītām jūtām. Mūzikas izdevusm "Rolling Stones" to novērtēja tikai ar 2/5, bet "USA Today" albumam pretī pielika vērtējumu "Nelabvēlīgs".

Bet Peri dzied un spēlē ne labāku un ne sliktāku popu kā puse pasaules. Viņas debijas plates divpadsmit dziesmas ir paraugstunda popdziesmu komponistiem un izpildītājiem - tajā ir dažādu (un ar vārdu "dažāds" tik tiešām domāts DAŽĀDS) ritmu, noskaņu un emociju dziesmas. Un, kas mūsdienās ir ļoti pozitīvi, - visas albuma dziesmas ir komponējusi pati Peri. Un galvenais - nevajag iespringt, meklējot Peri dziesmās kādus Sokrāta vai Plutona gara lidojuma domugraudus. Kristina Peri ir dzīvs cilvēks ar dzīvām emocijām un tieši tās arī ir rodamas viņas dziesmās, un tieši tāpēc viņa ir palēkusies tik augstu, ka varam viņu saskatīt arī mēs.

"Lovestrong" slavenākās dziesmas "Jar Of Hearts" video un visa plate pilnībā šeit un tagad!





Papildus resursi:
http://www.christinaperri.com
http://www.myspace.com/christinaperri
http://www.facebook.com/ChristinaPerriMusic

Foto raksta ievadā no www.christinaperri.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: