piektdiena, 2011. gada 25. marts

"Beirut" - "Nantes" (video), "Elephant Gun", "My Night With The Prostitute From Marseille" (audio)


Kādā tipiskā Ņuvmeksikas (ASV) štata pusaudža guļamistabā 2005.gadā tika ierakstītas vienpadsmit dziesmas, kas kopā tika izdotas albumā ar nosaukumu "Gulag Orkestar". Pusaudzi sauca Zečs Kondons, viņam piepalīdzēja daži vietējie mūziķi - Džeremijs Bērns un Hīzera Trosta. Viņiem tas nebija nekas jauns - tā bija ierakstījuši jau simtiem dziesmu. Taču tieši ar šo ierakstu sākās jaundibinātās grupas "Beirut" ceļš un panākumiem. Kondons ar grupu devās turnejā pa Krieviju, Poliju un citviet Eiropā, un par ikdienu kļuva gozēšanās preses fotogrāfu priekšā un intervijas žurnālistiem.

Beirut - Gulag Orkestar by Zogan

Pats sev par pārsteigumu (bet varbūt tā tik tāda poza) Kondons sevi pierādīja ne tikai kā izteiktu grupas līderi, bet arī kā labu komponistu. Tapa jaunas dziesmas, vecas pārrakstītas labākas un jau pāris mēnešus pēc dibināšanas "Beirut" panākumi bija galvu reibinoši. 2007.gadā "Beirut" izdeva singlplati "Lon Gisland", bet pusgadu vēlāk otro studijas plati "The Flying Club Cup". Šis albums tapa, Kondonam iedvesmojoties no kādas neskaidras 1910.gadā uzņemtas fotogrāfijas, kurā uz Parīzes Eifeļa torņa fona redzams pacēlies gaisa balons. Franču kultūra un mentalitāte Kondonam ir tuva, tāpēc šo plati novēlējis tai - Francijai.

Vēl 2008.gadā "Beirut" laida klajā dubulto singlplati "March of the Zapotec/Holland", bet šajā, 2011.gadā, gaidāms viņu trešais studijas albums "TBA". Šā gada septembrī "Beirut arī piedalīsies vienā no Apvienotās Karalistes slavenākajiem mūzikas festivāliem "End Of The Road Festival", kas pulcē galvenokārt folk un indie mūzikas cienītājus.

Ja nezinātu, domātu, ka dziesmu "Elephant Gun" dzied "Anthony Ant The Johnsons", ar instrumentiem pievienojoties jaunajiem Īslandes talantiem "Útidúr". Ja zināms gan viens, gan otrs kolektīvs, tad uzreiz ir skaidrs, ko var sagaidīt no "Beirut". Nelielai retropsktīvai dziesmas "Nantes" video no plates "The Flying Club Cup", kā arī jau pieminētā "Elephant Gun" un "My Night with the Prostitute from Marseille" no plates "March of the Zapotec/Holland". Ja patīk, viņu mājas lapā iespējams bez maksas lejupielādēt jaunāko singlu "A Sunday Smile".



Beirut by ExitFestival

Papildus resursi:
http://www.beirutband.com/
http://www.myspace.com/beruit

Foto raksta ievadā no "Beirut" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: