trešdiena, 2013. gada 16. janvāris

"Redd Kross" - "Researching the Blues" (2012)

Nezinātājam, ausīs nonākot grupas "Redd Kross" platei "Researching the Blues", domu mākonī izkristalizējas ideja vai viedoklis, ka šie ir vieni kārtīgi, rokmūzikas pārņemti censoņi, kas veiksmīgi sper savus debijas soļus mūzikas industrijas purvainajos plašumos. Viņu rokenrols skan mūsdienīgi, paši ir vitāli un solistu sniegums iedvesmo lieliem darbiem, jo tajā jaušama nebeidzama enerģija, kāda raksturīga nepieredzējušai jaunībai. Un tad, pašķirstot mūzikas enciklopēdijas, rodas, nē - ne vilšanās, bet pārsteigums gan. Kalifornijas (ASV) grupa "Redd Kross" lepojas ar jau 35 gadus senu vēsturi! Jā, 1978.gadā savus talantus kopā sameta brāļi Džefs un Stīvs Makdonaldi, lai, piepalīdzot vēl dažiem draugiem, radītu šo ģitārroka vienību.

Tiesa, pat "Redd Kross" daiļrades pazinēji saka, ka "Researching the Blues" ir kaut kas jauns un savādāks. Grupas iepriekšējais albums "Show World" klajā nāca 1997.gadā, un par šiem piecpadsmit gadiem notikušas tādas pārmaiņas, ka mūzikas žurnāls "Paste" veterānu kvartetu nodēvējis par ""Redd Kross 2.0" neticamo debiju". 

Tas, ko klausītājs sagaidīs, baudot brāļu Makdonaldu jaunāko veikumu, ir - nekādas īdēšanas un gaušanās, kas tik pierasta mūsdienu mūziķu virs trīsdesmit (Makdonaldiem ir ap 50) daiļražu dienaskārtībā. Vien enerģisks, Bītlu labākajās tradīcijās balstīts rokenrols, kas sniegs patiesu gandarījumu. "Researching the Blues" satur tādus gara uzlabošanas komponentus (dziesmas) kā vieglprātīgo "Dracula's Daughter", popmūzikas himnai līdzīgo īso (tikai 1:45) "Meet Frankenstein" un vēl septiņas "zālītes", kuras savu uzdevumu - uzlādēt klausītāju labām domām, lai tas varētu veikt labus darbus - izpilda nevainojami. "Researching the Blues" noklausāms šeit.



Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no www.thepowerpop.com.

2013, www.musicstories.lv





Nav komentāru: