pirmdiena, 2013. gada 28. janvāris

Dave Stewart - "The Blackbird Diaries" (2011)

Savu muzikālo pamatkapitālu 60 gadus vecais Deivs Stjuarts sakrāja pagājušā gadsimta astoņdesmitajos - no 1981. līdz 1989.gadam iznāca septiņi dueta "Eurythmics" albumi, bet pats duets, protams, sastāvēja no Enijas Lenoksas un Stjuarta. Vēl viens mēģinājums "ielēkt vecajos sieriņos" bija 1999.gadā ar albumu "Peace". Bet, laikam jau sapratuši, ka senču sakāmais par divu reižu kāpšanu vienā un tajā pašā upē ir visnotaļ tuvs patiesībai, abi nolēma mest mieru. Vismaz uz kādu laiku. Bet tie vecie perdeļi senči ir bijuši pareizi arī uzskatos, ka viss, kas notiek, tas notiek uz labu, un "Eurythmics" sadalīšanās mūzikas pasaulei pienesumā devusi divus spilgtus talantus, kas labprāt rosās arī atsevišķi, izdodot soloalbumus, iesaistoties dažādos projektos vai vienkārši rakstot dziesmas citiem. Vārdu sakot, abiem ir bijis, ko teikt.

2011.gadā iznākušais Stjuarta albums "The Blackbird Diaries" ir kārtējais apliecinājums angļa lieliskajam komponista talantam. Ikvienam, kas vēlas apjaust Stjuarta devumu popmūzikai, kā pirmā ābece jānoklausās  viņa 2008.gada dubultalbums "The Dave Stewart Songbook Vol.1". "Would I Lie to You" (dzied Enija Lenoksa), "Old Habits Die Hard" (Miks Džegers), "Midnight in Chelsea" (Džons Bon Džovi) - tie ir tikai daži no piemēriem, kas nezinātāju pārsteigtu, apjaušot, ka tās komponējis neviens cits kā Stjuarts. Un Stjuartam allaž paticis "draugoties" ar saviem kolēģiem - kopprojekti ir viņa gaumē un stilā. Kā šobrīd, kad aktuālakais viņa "kooperatīvs" ir projekts "SuperHeavy", kur viņa kolēģi ir vecais cīņu biedrs Miks Džegers un jaunā biedrene Džosa Stouna, un viņu debijas veikums ir vairāk kā vērā ņemams.

"The Blackbird Diaries" būtu jāuztver kontekstā ar visu augstākminēto. Tas ir Stjuarta dziesmu albums, kura tapšanā atkal piedalījusies plejāde zināmu vārdu - Stīvija Nika no "Fleetwood Mac" ("Cheaper Than Free"), Kolbija Kailāta ("Bulletproof Vest"), Mārtina Makbraida ("All Messed Up"). Tas ieturēts ļoti korektā "pieaugušo popa" stilā, kas brīžiem izklausās kā kaut kā atceres vai veltījuma albums. Un droši vien ir arī! Deiva Stjuarta talantam un nezūdošajam radošumam. Stjuarts ir angļu Raimonds Pauls!





Albuma vērtējums: 7/10
Citi vērtējumi:
Rolling Stone: 3,5/5

Papildus resursi:

2013, www.musicstories.lv

Nav komentāru: